21 Aralık 2021 16:58 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:19

Ünlü Oyuncu Burak Özçivit İçin Hapis Cezası İsteniyor! Oyuncu, Hakaret Suçundan Yargılanıyor

Ünlü Oyuncu Burak Özçivit İçin Hapis Cezası İsteniyor! Oyuncu, Hakaret Suçundan Yargılanıyor

Ekranların sevilen dizileri arasında yer alan ‘Kuruluş Osman’ın başrolü olan ünlü oyuncu Burak Özçivit yargılanıyor. Çekimler esnasında çalışanlara hakaret etmekle suçlanan oyuncu için 4 yıl hapis cezası isteniyor.

‘Kuruluş Osman’ dizisinin başrolü olan Burak Özçivit, 2020’nin Aralık ayında Beykoz’da yapılan dizi çekimleri esnasında sette çalışan bazı kişilere hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle yargılanıyor. Yasada tanımlanan ‘zincirleme şeklinde açıkça hakaret’ suçu nedeniyle 3 aydan 4 yıla kadar hapsi istenen Burak Özçivit’in yargılaması başladı.

Davada sanık olarak yer alan Burak Özçivit, avukatı olan Serkan Toper ile Beykoz’da davaya katıldı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müşteki sıfatıyla Okan Ş, Atakan Ö. Ve Mehmet B. K. De avukatları olan Yunus G. İle katıldı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlamış olduğu iddianamede, ünlü oyuncu Burak Özçivit’in, dizide set çalışanı olarak görev yapan 4 kişiye açıktan hakaret etmesi yer aldı. Yasada tanımlanmış olan suç ile oyuncu için, 3 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Dava ile ilgili tanıkların da davaya katıldığı ve tanıkların müştekilerin anlatısını doğruladığı kayıtlara geçti. Davada müşteki sıfatıyla yer alan Okan Ş. ve Atakan Ö. Sette kamera asistanı olarak görev yaparken, adı geçen diğer müştekinin ise görüntü yönetmeni olduğu biliniyor. İddianamede olay, Burak Özçivit’in sette bulunduğu çadırdan çıkarak, müşteki sıfatıyla davada yer alan set çalışanlarına yönelik hakaret ve küfür etmesi şeklinde yer alıyor. Olaya dair müştekilerin sunduğu tanıklar, müştekilerin söylemelerini doğrulamıştı.

Daha önce soruşturma esnasında, suçun uzlaşmaya açık olması nedeniyle, taraflar arasında uzlaşma kurulmaya çalışılmıştı. Ancak raporlara göre uzlaşma sağlanamamış, görüşme olumsuz olarak sonuçlanmıştı. Konuya dair Burak Özçivit’in avukatları ise müvekkilleri ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlamış, bunun bir iftira olduğuna dair söylemlerde bulunmuştu. Ayrıca müşteki sıfatında yer alan set çalışanlarını, şikayet hakkını kötüye kullanmakla suçlamışlardı. Bununla beraber şikayetçi olanların para koparmak için bu tarz bir iftirada bulunduğunu ve sırf bu yüzden konunun basına yansıdığını da dile getirmişlerdi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış