22 Aralık 2021 18:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:18

Dünya Sağlık Örgütü, Omicron Varyantına Karşı Son Kez Uyardı! Kışa Kendinizi Hazırlayın!

Dünya Sağlık Örgütü, Omicron Varyantına Karşı Son Kez Uyardı! Kışa Kendinizi Hazırlayın!

Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyaya son kez uyarıda bulundu. Kışın çok zor geçecek! Hastaneler Omicron varyantı hastalar ile dolup taşacak!

İki yılı aşkın bir süredir dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsü, mutasyona uğramaya ve daha tehlikeli hale gelmeye devam ediyor. Son olarak Omicron varyantı ile gündeme gelen Covid-19 virüsü hızla yayılıyor. Önceki varyantlara göre daha hızlı yayıldığı tespit edilen Omicron varyantı, özellikle Avrupa kıtasında durdurulamıyor. Virüse karşı alınan tüm tedbirler boşa gidiyor. Dünya Sağlık Örgütü başkanı ise bu durumu göze alarak tüm dünyaya Omicron varyantı ile ilgili uyarı yaptı. İnsanları endişelendiren bu uyarı, kış mevsimine tamamen girmeden önceki son uyarı oldu. DSÖ başkanı, yapmış olduğu açıklamalarda çok zor günlerin dünyayı beklediğini ifade etti. Peki açıklamalarda hangi konulara değinildi? İşte Dünya Sağlık Örgütü Başkanı tarafından yapılan açıklamalar!


Üçüncü Doz Aşınızı Yaptırın!


Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda insanların hatırlatma dozu olan üçüncü doz aşılarını kış ayı girmeden yaptırılması gerektiği vurgulandı. Çünkü çok yakın bir dönemde özellikle Avrupa ülkelerindeki hastanelerde Omicron varyantının baskın olarak görüleceği söylendi. Yani Avrupa ve dünyayı yeni bir Covid-19 dalgasının vuracağı ön görülüyor. Bu nedenle virüs ile başa çıkabilmek için mutlaka herkesin üçüncü doz corona virüs aşılarını yaptırmaları gerektiği söylendi. Yeni dalgada insanların tek koruyucunun vurulacak olan aşılar olduğu ifade edildi.


Bu Yıl Kış Mevsimi Çok Zorlu Geçecek!


Yapılan uyarılarda bu yıl kış mevsiminin çok zorlu geçeceği söylendi. Tüm ülkelere önlemlerin alınması için uyarılar yapıldı. Özellikle yaklaşan yılbaşı nedeniyle pek çok Avrupa ülkesi uzun süreli tatile girecek. Bu süre zarfında sık sık seyahat ve eğlenceler yapılacak. Eğer tedbirlere uyulmazsa kış mevsiminde Omicron varyantı hızla yayılmaya devam edecek ve hastaneler hastalara yetersiz gelemeye başlayacak. Ayrıca sağlık çalışanlarının da virüse yakalanıyor olması personel açığını ortaya çıkaracak. Tüm dünya tıpkı virüsün ilk çıktığı dönemdeki gibi sorunlar yaşayacak. Pek çok ülkede sağlık sisteme zorlanmaya ve hatta çökmeye başlayacak. Bu nedenle en kısa zamanda tüm ülkelerin büyük çaplı tedbirler alması gerekiyor. Çünkü bu uyarı Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son uyarıydı!

Etiketler

Dünya  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış