26 Aralık 2021 12:10 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:17

Eskiyi Unutun Elektrik ve Doğalgaz Artık Kademeli Olacak! Peki Yeni Sistem Nasıl İşleyecek

Eskiyi Unutun Elektrik ve Doğalgaz Artık Kademeli Olacak! Peki Yeni Sistem Nasıl İşleyecek

Elektrik ve doğalgazda fatura uygulama sistemi değişiyor! Yeni sistemin yılbaşından sonra uygulanması bekleniyor. İnsanlar yeni sistemin detaylarını öğrenince şoka uğradı! Abonelerin aylık tüketiminin nasıl hesaplanacağı baştan sona yeni reformlarla değiştiriliyor. İşte bu yeni sistemin detayları…

TRT Enerji Fonu Kaldırıldı Ama…

Geçtiğimiz dönemde herkesin bildiği üzere TRT ve Enerji Fonu vatandaşların faturasından kaldırılmıştı. İnsanlar bu durumu büyük bir sevinçle karşıladı. Çünkü artık faturaları birkaç lira dahi olsa azalacaktı. Tam buna sevinirken yeni gelen ücretlendirme sistemi ortalığı karıştırdı. Yeni gelen sisteme göre elektrik ve doğalgaz kademeli bir şekilde faturalandırılacak. Sistemin amacı az tüketenden düşük, çok tüketenden yüksek ücret alınması yönünde. Böyle yaparak insanların tasarrufa yöneleceği düşünülüyor.


Yılbaşından Sonra Mecliste Görüşülecek


Yılbaşından sonra meclise görüşülecek olan yeni yasa ile artık kademeli faturalandırma sistemine geçiliyor. Yeni sisteme göre herkes belli bir kademeye tabii tutularak buna göre faturalandırılacak. Lütfen haberimizi dikkatli okuyun.


Elektrik Faturaları Yüzde Kırk Artabilir…


Abonelerin elektrik kullanımı belirli kademelere göre sınıflandırılarak buna göre ücret alınacak. İlk sınıf 150 kw, ikinci sınıf 200 kw, üçüncü sınıf ise 250 kw olacak. Türkiye’de elektrik kullanımı bir ortalamaya vurulduğunda büyük bir çoğunluğu üçüncü sınıf olarak yüzde 33’lük zam uygulanacak. Bu demek oluyor ki yılbaşından sonra, evlerinizde standart olarak kullandığınız elektrik faturaya yansıdığında yüzde kırka yaklaşan bir fazlalık olacak.


Doğalgazda Sınır: 300 metreküp!


Yeni düzenleme sadece elektrikle sınırlı kalmayıp doğalgazla da ilgili birtakım değişiklikleri beraberinde getirmekte. 100 metrekarelik bir evin 24 derece olabilmesi için günde yaklaşık 10 metre küpe yakın doğalgaz kullanması gerekmektedir. Bu durum ise ayda yaklaşık 300 metreküpün kullanılması demektir. Eğer bu metreküpü aşmazsanız herhangi bir zam uygulanmayacak. Şayet aşarsanız tıpkı elektrikte olduğu gibi zamlı bir fiyat ödemek durumunda kalacaksınız. Bu yeni düzenlemeye göre sadece fazla kullananlar zamlı tarifeye tabii tutulacak. Bu doğrultuda insanların tasarruf yapacağı düşünülmekte. Yapılan bu tasarrufun ekonomiye artı olarak geri dönüş sağlayacağı su götürmez bir gerçek.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış