26 Aralık 2021 19:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:16

WhatsApp Hesabınız Ele Geçirilmiş Olabilir! Bu Yöntem İle Bunu Öğrenebilirsiniz

WhatsApp Hesabınız Ele Geçirilmiş Olabilir! Bu Yöntem İle Bunu Öğrenebilirsiniz

WhatsApp hesabınızın ele geçirildiğini ve hacklendiğinizi mi düşünüyorsunuz? Mesajlarınız başkaları tarafından okunuyor olabilir mi? Eğer bu konuda şüpheleriniz varsa bu yazıyı mutlaka okuyun.

Son yıllarda, dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan ve en sık tercih edilen mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ı kullananlar zaman zaman tedirgin olabiliyor. Hesapları çalınan ya da hacklenen kişiler, mesajlarının okunmasından oldukça rahatsız. Peki size de WhatApp hesabınız çalınmış gibi mi geliyor? Bunu nasıl anlayacağınıza gelin beraber bakalım.

WhatsApp Hesabının Çalınmasına Zemin Hazırlayan Durumlar

Uygulama, güvenlik konularında sürekli kendini güncelleyerek, bu tür durumların önüne geçmek için çabalıyor. Ancak her zaman bu tarz durumlar önüne geçebilmek mümkün olmuyor. Özellikle bazı durumlar bu hesap çalınma olaylarına adeta zemin hazırlıyor. Özellikle ortak ağlara bağlanmak, telefonun bir yerde bırakılması, unutulması, telefonun ekran kilidi olmaması, bilinmeyen kaynaklara tıklama ve indirme işlemleri yapma, casus yazılımlar veya WhatApp web özelliğini kullanarak yabancı mekanlarda hesaba giriş yapmak.

WhatsApp Hesabım Çalınmış Olabilir mi?

Bir WhatsApp hesabınızın kullanılabilmesi için, SIM kartınızın veya telefonunuzun başka birinin eline geçmiş olması gerekiyor. Ancak bazen hesaba başka erişim yolları da olabiliyor. Öncelikle telefonunuzda aşırı ısınma, normalden fazla batarya tüketimi, hesaba girerken soru yaşama gibi problemler yaşıyor musunuz bunu kontrol edin. Genel olarak mesajların başkaları tarafından okunmasını mümkün kılan durum, WhatsApp Web üzerinden mümkün olabiliyor.

Hesabımı Nasıl Kurtarabilirim?

Öncelikle WhatsApp uygulamasını telefonunuzda açın ve sağ üst köşede bulunan 3 noktaya tıklayın. Burada yeni bir pencere açılacak. Bu noktada ‘Bağlı Cihazlar’ seçeneğine tıklayarak, hangi cihazlarda hesabınıza giriş yapıldığını rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Burada giriş yapılan cihazlarda ve zamanlarda olağan dışı bir durum gözlemlerseniz cihazınıza başka birisi giriş yapmış demektir. Eğer ki bu pencerede yer alan ‘tüm cihazlardan çıkış yap’ seçeneğine tıklarsanız, Diğer cihazlardan hesabınıza olan erişim kesilecektir. Kendi telefonunuz haricinde başka hiçbir cihazdan hesabınıza erişim yapılamayacaktır.

Ayrıca uygulamanın güvenlik özelliğini kullanarak da hesabınızı korumaya alabilirsiniz. Telefon numaranızı doğrulayarak bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. Bunun dışında WhatsApp’ı kaldırıp yeniden yüklemek de sizi bu problemden kurtarabilir.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış