27 Aralık 2021 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:16

Dacia Elektrikli Arabası Türkiye Fiyatı Belli Oldu! İşte Dacia Elektrikli Araba Fiyat Listesi

Dacia Elektrikli Arabası Türkiye Fiyatı Belli Oldu! İşte Dacia Elektrikli Araba Fiyat Listesi

Dünyaca ünlü başarılı araç markası Dacia, önümüzdeki dönem tamamen elektrikle çalışan araba modelini Türkiye’de satışa sunacak. Birçok kişi tarafından merakla beklenen aracın, tamamıyla elektrikle çalışmasından ötürü oldukça heyecan verici bir deneyim sunması bekleniyor. İşte detaylar…

Dacia Spring Fiyatı Ne Kadar?


Doların bir miktar düşmesi otomotiv sektörüne de yansıdı. Doların düşmesiyle beraber araç fiyatlarında birtakım indirimler yapıldı. Bunun üzerine araç satın almak veya aracını yenilemek isteyenler araç fiyatlarını yakından takip etmeye başladı. Şu anlık herkesin gözü önümüzdeki dönem Türkiye’de satışa sunulacak olan Dacia markasının Spring modelinin üzerinde. Tamamen elektrikle çalışmasından ötürü hem çevre dostu hem de tasarruflu olan bu aracın fiyatının ne kadar olacağı merak konusu. Avrupa araç pazarında ortalama 20 bin Euro olan aracın Türkiye’de daha düşük fiyatlara satılması bekleniyor. Yapılan tahmini hesaplara göre vergilerle birlikte aracın 325 bin TL’den satışa sunulacağı düşünülüyor.


Araç Motorunun Vergisi Ne Kadar Olacak?


Ülkemizde 85 Wh’ye kadar motora sahip olan araçlardan yüzde 10’luk bir ÖTV vergisi alınıyor. Dacia markasının Spring modelinde ise 158 Wh. İddialara göre bunu engellemek adına Dacia, Türkiye’ye pazarlayacağı araçların üzerinde değişiklik yapacağı iddia ediliyor. Bu bilgi kesin olmamakla beraber yalnızca bir iddiadan ibaret. Ülkemizde pek çok şeyden yüksek vergilerin alınması yalnızca vatandaşları değil yurt dışından ülkemize pazarlama yapanları da yakından ilgilendiriyor.


Dacia Spring Modelinin Özellikleri Nelerdir?


Dacia markasının yeni çıkarmış olduğu Spring modeli tamamıyla elektrikle çalışmasından ötürü birçok kişinin ilgisini çekmiş durumda. 26 Kwh’lık bataryasının bulunmasının yanında 44 hp gücü de bulunmaktadır. Aracın maksimum hızı 100 km/saat olduğu için bu konuda biraz başarısız bulunmuş olsa da elektrikli araçların genel bir özelliğinin düşük maksimum hız limiti olduğunu söyleyebiliriz. Elektrikli araç modellerinin arasından bir yıldız gibi parlayan Spring, şarj süresinin bir saatten kısa olmasıyla alıcıların ilgisini çekmekte. 3,5 inçlik gösterge paneli, Apple Carply veya Android Auto desteği gibi özelliklere sahip olması da ilgi çeken özelliklerinden birkaçı.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış