27 Aralık 2021 12:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:16

Gram Altın Almadan Önce Mutlaka Okuyun! Uzmanlar O Tarihe Dikkat Çekti! İşte Güncel Altın Fiyatları

Gram Altın Almadan Önce Mutlaka Okuyun! Uzmanlar O Tarihe Dikkat Çekti! İşte Güncel Altın Fiyatları

Gram altın almadan önce bu habere mutlaka göz gezdirin! Kurlardaki düşüş nedeni ile gram altın almaya yoğunlaşan vatandaşlara ardı ardına uyarılar devem ediyor!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşların endişelenmesine neden oluyor. Elindeki paranın değer kaybetmemesini isteyen vatandaşlar paralarını altın veya dolar gibi yerlere yatırıyorlar. Durum böyle olunca altın fiyatlarının oynaması vatandaşların altın fiyatlarını merak etmesini beraberinde getiriyor. Uzmanların iddialarına göre altın fiyatları son zamanlarda bu aralıkta kalmaya devam edecek. FED’in faiz arttırma yönündeki düşüncelerini ön plana koyması, altının yükselişi veya çöküşü anlamına geliyor.


Gram, Çeyrek ve Yarım Altın Fiyatları Ne Kadar?


Son zamanlarda yükselişe geçen altının ne kadar olduğu merak edilenler arasında. Gram altın fiyat 638 liradan işlem görürken çeyrek altın fiyatları ise 1016 lira alış ve 1858 lira satış şeklinde işlem görüyor. Günden güne birkaç lira oynasa da son zamanlar ortalama fiyatları bu şekilde. Yarım altın 2 bin lira, Cumhuriyet altını ise 4 bin liradan işlem görüyor. Altının onsu 1800 dolar seviyesine kadar ulaştı. Bu değerler ortalama değer olmakla beraber günden güne birkaç lira fark edebilmektedir. Altın ve döviz fiyatlarıyla yakından ilgilenen birçok kişinin gözü şu anlık FED faiz kararında. İnişli çıkışlı bir seyri olan altın ve döviz fiyatları, vatandaşın finans ve ekonomi haberlerini yakından takip etmesine neden oldu. FED (ABD merkez bankası), politika faizini değiştirmeyeceğini ve aylık varlık programında 30 milyar dolar azalışta olacağını açıkladı.


FED Faiz Toplantısı Ne Zaman?


Altın ve döviz fiyatlarındaki değişimin FED toplantısına bağlı olmasından ötürü birçok kişi toplantının tarihini merak etmeye başladı. 2022 yılının ocak ayında yapılacağı biliniyor. Bilinene göre 25 – 26 Ocak tarihlerinde toplantı gerçekleşecek.


FED Faiz Kararı Ne Olacak?


FED (Amerika Merkez Bankası), aralık ayında politika faizini değiştirmeyeceğini duyurmuştu. Bu durum faizin 0 – 0,25 arasında sabit bir şekilde duracağı anlamına geliyor. Buna ek olarak aylık varlık alım programında ad 30 milyar dolarlık bir azalışta olacaklarını da eklemişti. FED Başkanı, son toplantıda varlık alımı azaltma sürecini hızlandırma kararı alırken bir yandan da yeni yılda 3 faiz artışı olacağından da bahsetmişti.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış