27 Aralık 2021 22:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:16

Makarna Suyunu Sakın Dökmeyin! Bunları Yaparak Yeniden Değerlendirin

Makarna Suyunu Sakın Dökmeyin! Bunları Yaparak Yeniden Değerlendirin

Siz de haşladığınız makarnanızın suyunu, öylece lavaboya dökenlerden misiniz? O zaman çok yanlış bir hareket yapıyorsunuz. Gelin makarna suyunu neden dökmemeniz gerektiğine birlikte bakalım.

Evlerimizde en sık yaptığımız yemeklerden biri de hiç şüphesiz ki makarnadır. Haftanın en az 2 ya da 3 günü birçok kişi makarna yapıyordur. Özellikle öğrenciler ve bekarlar arasında sıklıkla tercih edilen bu yemek oldukça popüler.  Hem pratik hem de ucuz olan bir yemek, gerçekten kurtarıcı bir misyon üstlenir çoğu zaman. Hemen hemen herkes az çok makarna yapar ve nasıl yapılması gerektiğini bilir. Ancak çoğumuz makarna yaparken bir şeyi göz ardı ediyoruz. Makarnayı haşladığımız suyu, lavaboya dökmek gibi bir hatada bulunuyoruz. Aslında bu hiç yapmamamız gereken bir hareket. Yapmamız gerek ise bu suyu kullanmak. Nasıl mı? İşte cevabı...

Makarnanın Suyuyla Ne Yapılır?

Makarna, bilindiği üzere nişasta miktarı bol bir yiyecektir. Makarnayı haşlarken, nişastanın bir kısmı haşlama suyuna karışır. İçerisinde tuz ve nişastanın bulunduğu bu suyu, sos yapımında kullanmak oldukça mantıklı ve lezzetli bir fikirdir. Soslarda kullanılmasının nedeni ise içerisindeki nişasta nedeniyle, sosa güzel bir kıvam verecek olmasıdır. Makarna konusunda uzman olan İtalyanlar ve aşçılar çoğu zaman bu suyu, sos yapımlarında sıkça kullanırlar. Birbirinden güzel soslar için makarnanın suyunu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ayrıca eğer makarnanızın üzeri için değil de, makarnayı içine koyacağınız tencere içine sos hazırlayacaksanız da bu suyu kullanabilirsiniz. Mesela salçalı makarna yapacaksanız, makarnanızı süzün ve suyunu bir kaba boşatın. Salçayı güzelce kavurduktan sonra bu sudan birkaç kaşık salçalı sosun üzerine ilave etmek, makarnanızı daha güzel yapacaktır.

Daha Az Suyla da Makarna Yapabilirsiniz

Bilinenin aksine makarna haşlarken tencereye fazla miktarda su koymak, makarnanın daha iyi haşlanmasını sağlamaz. Aksine daha az miktardaki su, makarnanın iyi pişmesi için hem yeterlidir, hem de nişasta seyrelmeyeceği için makarnanızın daha lezzetli olmasını sağlar. Bu nedenle bundan sonra makarna haşlarken daha az miktarda su kullanımına dikkat edin. Bu hem makarnanızı daha lezzetli yapar hem de tasarruf etmenizi sağlar.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış