28 Aralık 2021 14:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:15

Tarkan Filminin Meşhur Goşa'sı Son Haliyle Yıllara Meydan Okumuş Dedirtti! Öldü Sanılan Eva Bender Bakın Şimdi Ne Yapıyor?

Tarkan Filminin Meşhur Goşa'sı Son Haliyle Yıllara Meydan Okumuş Dedirtti! Öldü Sanılan Eva Bender Bakın Şimdi Ne Yapıyor?

Bir dönem Yeşilçam sinemasına damga vuran Tarkan filmi en çok izlenen filmler arasında yer alıyor. Kartal Tibet'in canlandırdığı Tarkan ve meşhur kurdu ile yaşadıkları herkes tarafından merakla izleniyordu. Tarkan filmlerinde Goşa prenses rolüyle tanınan Eva Bender hikayesiyle yürekleri burktu.

Yeşilçam filmlerine Tarkan adıyla ismini kazıyan Kartal Tibet seri filmi ile en çok izlenen filmler arasında yer almayı başardı. Mars'ın Kılıcı adlı bir çizgi romandan uyarlanan film seri halinde çekilmiştir. Hatta film çekimlerinde Tarkan rolünde yer alacak kişiyi seçmek için bir takım oyunculuk yarışmaları dahi düzenlenmişti.  Ünal Şahin yarışmayı kazanarak başrol olması yönünde karar alınmıştı. Fakat yönetmenler ünlü bir kişinin bu rolü alması gerektiğini savunup Kartal Tibet, Tarkan olarak seçilmiştir. Tarkan, Tarkan Gümüş Eyer, Viking Kanı, Altın Madalyon ve Güçlü Kahraman olarak seriler halinde yayınlanmıştır. Oyunculardan ise en çok dikkati Goşa rolünde olan Eva Bender çekmişti. 

Asıl Mesleği Neydi?

İsveç güzeli olan Eva Bender'in asıl mesleği spor öğretmeni olmasıydı. 22 yaşında İsveç'den Türkiye'ye gelen oyuncu Eva Bender görünüşüyle tüm gözleri üzerine çeviriyordu. Türkiye'de bir kulüpten striptizci olması için teklif olan güzel oyuncu bunu kabul etmiş ve bu şekilde çalışmaya başlamıştır. Eva Bender'in meşhur olması ise çok uzun sürmemiştir. Çok kısa zamanda fark edilen Bender yönetmen Halit Refiğ sayesinde üne kavuşmuştur. 

Halit Refiğ İle Evlendi! 

Bir gece kulübüne giden Halit Refiğ, Eva Bender'i fark eder ve ona oyunculuk teklifi eder. İlk filminde kısa bir süre kamerada görünür. Daha sonra oyunculuğa alışan güzel isim bu işe devam etme kararı almıştı. Daha sonra ikili arasında bir aşk başlamış, kısa süre sonra Halit Refiğ ve Eva nikah masasına oturmuşlardı. 

Yaşıyor Mu?

Bir süre sonra Yeşilçam filmlerinde rol alan Eva resmen şöhret olmuştu. 1970'li senelerde erotik filmlerde rol alan Eva Bender, Halit Refiğ ile anlaşmazlık yaşayarak boşanma kararı almıştı. Boşanma sonrası ciddi bunalım yaşayan güzel oyuncu, artık sinema hayatını da beraberinde bırakmıştır. Daha sonra Galata Kulesi'nden atlayan Bender kurtarılmış ve İsveç'e dönmüştü. O kadar zaman geçmesine rağmen hala tanınan ünlü isimlerden biri olduğu gerçeğini Tarkan filmlerini izleyen herkes bilmektedir. Ülkesinde aynı ünü bulamayan Bender'in intihar ettiği söylense de yaşadığı öğrenildi. İşte Eva'ın son güzelliğinden hala ödün vermeyen son hali! 

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış