29 Aralık 2021 18:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:15

Bim Tepkilere Sessiz Kalmadı! Tüm Ürünlerde İnanılmaz İndirimler Yapacak! Yumurta Ve Süt Listenin Başında

Bim Tepkilere Sessiz Kalmadı! Tüm Ürünlerde İnanılmaz İndirimler Yapacak! Yumurta Ve Süt Listenin Başında

Bim vatandaşlardan gelen tepkilere sessiz kalmadı! Ürünlerde öyle indirimler yapacak ki; vatandaşlar bim marketlerin önünde kuyruk oluşturacak. İndirime girecek ürünlerin başında ise yumurta ve süt ürünleri geliyor.

Özellikle son aylarda dolar ve euro kurunda yaşanan artışların ardından market fiyatlarında yaşanan artışbirçok yurttaşı tedirgin etmişti. Aralık ayında dolar ve euro kurunda yaşanan düşüş sonrasında pek çok insan market fiyatlarında düşüş yaşanmasını bekliyordu. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir çağrıda bulunurak fahiş fiyat uygulamalarının sona ermesi yönünde çağrıda bulunmuştu.


Kurda yaşanan düşüşlerin ardından fahiş fiyatların devam etmesine yönelik tepkiler de meydana gelmişti. Ekonomistler özellikle ekim ayından sonra yaşanan kur artışını da hesaba katarak aralık ayında kurda yaşanan düşüşün fiyatlara yansıma sürecinin iki ay gibi bir süreyi bulabileceğini ifade ediyor.


Tüm bunların ışığında Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) tüm ürünlerinde indirimler yapacağını açıkladı. Peki bu indirimler ne kadar olacak? Listede hangi ürünlere uygulanan indirim oranı daha fazla olacak. Hepsi ve daha fazlası haberimizin detaylarında...


İndirim Haberleri Peş Peşe Geldi


Dolar kurunda yaşanan düşüşün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın marketlere yaptığı çağrı sonrasında farklı market zincilerinden indirim haberleri geldi. Migros, Şok ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri gbi market zincileri ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt ve peynir gibi temel gıda maddelerinde indirime gittiğini duyurdu.


Buna göre; ayçiçek yağının litresi 109 türk lirsına, sütün litresi ise 6.90 türk lirasına indi.


BİM de İndirime Gitti


Farklı market zincirlerinde yaşanan indirimlerin ardından gözler parakende sektöründe zirvede yer alan BİM’e çevrildi. Birleşik Mağazalar AŞ (BİM) ise kendi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada 24 Aralık 2021 ve sonrasında indirime gideceğini açıkladı. Açıklama doğrultusunda 40'ı aşkın üründe yüzde 8 ile yüzde 40 arasında değişkenlik gösteren oranlarda indirim uygulanacağı dile getirildi. Öte yandan şirket önümüzdeki dönemde de istikrar ortamının oluşması halinde indirimleri de sürdüreceğini açıkladı.
BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç ise dolar kurunda yaşanan düşüşten memnun olduklarını belirtti. Doların raflardaki durumu belirlediğini ifade eden Aykaç, alış fiyatlarının düşmesi ile birlikte fiyatlarda düşüşler yaşanacağını ancak bunun için zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış