30 Aralık 2021 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:15

Altın Fiyatları İçin Rekor Tahmin! Ocak Ayında Deprem Olacak! Mutlaka Dikkat Edin

Altın Fiyatları İçin Rekor Tahmin! Ocak Ayında Deprem Olacak! Mutlaka Dikkat Edin

Dolar fiyatları uçuşa geçti. Geçtiğimiz aylardan beri, dolar ve euro ile birlikte altın fiyatları da bir hayli yükselmiş. Ancak geçen haftalarda bu yükselişlerde ani değişiklikler yaşandı. Ocak ayında ise işler yeniden değişebilir. İşte Güncel fiyatlar

Bir süredir bir yükselişte bir düşüşte olan döviz ve altın fiyatlarında ani değişiklikler olmuş, bu değişimler ekonomik dengeyi bir hayli sarsmıştı. 2021 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde, yeni yılda neler olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Yaklaşık olarak 1.000 TL civarından 600 TL’lere gerileyen gram altın fiyatları, yeniden yükselmeye başladı. Bugün içerisinde 700 TL’ye yaklaşan altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl olacağı merak konusu. Bununla berbaber asıl merak edilen ise 3 Ocak’ta bizi neler beklediği.

Omicron Varyantı Ekonomiyi Vuruyor

Küresel ekonomide de istikrarsız bir durum hakim. Son aylarda dünya genelinde hızlıca yayılan ve yeni katı önlemler aldırabilecek Omicron varyantı iş başında. Bazı ülkelerde, Covid-19’un ilk dönemlerindeki kapanmalar gündeme geliyor. Bu durum haliyle ekonomiye de olumsuz bir katkı sunuyor. İlerleyen günlerde dolar, euro ve altın fiyatları, Omicron’dan etkilenmeye devam edecek.

Altın Fiyatlarında Artış Söz Konusu

Doların, euronun rekor yükselişinin ardından ani düşüşü, altın fiyatlarını da etkilemişti. Yaklaşık 1000 TL’sını gören altın fiyatları, ani düşüşle 600 TL civarına gerilemişti. Ancak son zamanlarda altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Tahminlere göre altının artışı devam edecek. Yatırım tavsiyesi olarak altın, dolar ve eurodan daha mantıklı bir seçenek olarak sunuluyor. Diğer bir yandan neredeyse bütün ekonomistler 3 Ocak tarihini işaret ediyor.

3 Ocak’ta Ne Olacak?

Ekonomistlerin pek çoğu, Dövize Çevrilebilir Mevduatın da etkisiyle, altın ve dövizin yeniden rekor yükselişleri olacağını iddia ediyor. 3 Ocak’ta bilindiği gibi enflasyonun açıklanması bekleniyor. Bu açıklamada enflasyonun oldukça yüksek çıkması bekleniyor.

Farklı pek çok ekonomist 3 Ocak tarihi geldiğinde piyasaların karışacağını ve çok zor günlerin bizi beklediğine dair uyarılarda bulunuyorlar. Altın ve döviz fiyatlarının uçacağını öngören ekonomistlere karşı çıkanlar da var. Yeni yılla birlikte enflasyon açıklandığında neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

DOLAR'DA SERT YÜKSELİŞ

Kur korumalı TL mevduat sistemine geçildikten sonra düşüşe geçen ve 10 lira seviyelerine kadar gerileyen dolar yeniden yükselişe geçerek 13.40'ı gördü. Dolar, saat 09.30 itibarıyla 13.34 seviyelerinden işlem görüyor.

Son aylarda döviz kurundaki artışla birlikte Dolar, 18 lira seviyelerini görerek rekor kırmıştı. Bu durum geçtiğimiz hafta Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla tam tersine dönmüştü.

KURDAKİ SON DURUM

Güne yükselişle başlayan dolar bugün ise 13.40 lira seviyelerini gördü. Dolar saat 09.30 itibarıyla 13.34 seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 15.06, sterlin ise 18.07 seviyelerinde seyrediyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış