30 Aralık 2021 10:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:15

Bu Senenin En İyi 5 Filmi! 2021 Veda Ederken Bize Bunları Bıraktı

Bu Senenin En İyi 5 Filmi! 2021 Veda Ederken Bize Bunları Bıraktı

2021 yılında sinema salonları, karantinalar nedeniyle yılın neredeyse yarısında kapalıydı. Ancak pandemiye rağmen birçok film, seyirciyle buluştu. İşte 2021 yılında izlenen en iyi 5 film...

2021 yılı, zor bir yol olmasına rağmen, film konusunda üretkenliği durduramadı. Yıl içerisinde birbirinden iyi filmler çekildi. Sinema konusunda önemli dergilerden olan Empire dergisi bu yılın en iyi filmlerini listeledi ve biz de‘2021’in en iyi filmleri’ listesinin ilk 5’ini sizlerle paylaşıyoruz. Yıl boyu bu filmleri izlediyseniz, yeni yılda mutlaka izlenecekler listenize ekleyin.

5. West Side Story – Batı Yakası’nın Hikayesi (IMDb: 7.9)

Steven Spielberg imzalı bu film, 1957 yapımı bir müzikalin sinemaya uyarlanmasıyla ortaya çıktı. Film, yasak aşkı ve etnik çatışmaları konu ediniyor.

4. Nomadland –  Nomadland (IMDb: 7.4)

60 yaşındaki bir kadının hayatını konu alan bu film, katıldığı pek çok festivalde ödül kazandı. Film, ekonomik çöküşü, kadının kocasını kaybettikten sonra kendini yola vuruşunu ve bir göçebe olarak tüm Amerika’yı dolaşmasının hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Chloe Zhao, aynı zamanda filmin senaristi ve yapımcısı.

3. Minari – Minari (IMDb: 7.5)

Altın Küre ödüllü film, dram türleri arasında oldukça özgün bir yerde durmaktadır. Film, Kore’li bir ailenin 80’li yıllarda Amerika’daki varoluş hikayesini anlatıyor. Filmde kimlik krizi ve ekonomik sorunlardan bahsediliyor. Tüm bu zorluklar içerisinde ailenin ayakta kalma mücadelesi konu ediliyor. Filmin yönetmeni ise Lee Isaac Chung

2. Sound Of Metal – Metalin Sesi (IMDb: 7.8)

Filmin yönetmen koltuğunda oturan Darius Marder, aynı zamanda filmin senaristliğine de yapıyor. En iyi filmler listelerinde pek çok kez ilk 10 girmeyi başaran film, senaryo, ses ve oyuncuların performansları konusunda oldukça başarılı bulunuyor. Film, duyma yetisini kaybeden bir metal davulcusunun hikayesine odaklanıyor. Dram kategorisinde değerlendirebileceğimiz bu film, izlemeye değer.

1. Dune – Çöl Gezegeni (IMDb: 8.2)

Bilim kurgu kategorisinde yer alan bu film, listenin 1. sırasını kapıyor. Denis Villeneuve’nin yönetmen olduğu film, 1984’te çekilen filmin yeniden sinemaya taşınmasıyla ortaya çıktı. Filmde, oldukça değerli bir madde olan ‘Baharat’tan söz edilir. İnsanın kendini aşmasını sağlayan bu madde oldukça kıymetlidir. Ancak bu eşsiz madde yalnızca çöl gezegeni Arrakis’de bulunmaktadır.. Güçlü aileler bu maddenin ve maddenin yetiştiği tek yer olan Arrakis’in yönetimini ele geçirmeye çalışmaktadır ve asıl olaylar bu konu etrafında dönmektedir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış