31 Aralık 2021 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:14

Dolar Tahmininde Tüyler Diken Diken! 16 TL Olacak Hemde Bu Tarihte

Dolar Tahmininde Tüyler Diken Diken! 16 TL Olacak Hemde Bu Tarihte

2021 yılın ekim ayından sonra artışa geçen dolar kurunun yükselişi Aralık ayında bir nebze olsun dengelenebilmiş durumda. Ancak dolar kurunda artışın devam edeceğini savunanların sayısı da bir hayli fazla.Peki dolar kuru artacak mı?

Dolar İçin Yeni Tahminde Bulundu


Türkiye uzunca bir süredir dolar kuru ile yatıyor, dolar kuru ile kalkıyor. Kurda yaşanan artış aynı zamanda hayat pahalılığı anlamına geliyor. Hal böyleyken herkes gözünü doların kurunun düşmesine odaklıyor. Aralık ayının sonunda dolarda yaşanan düşüşün piyasaları biraz olsun rahatlatmasının üzerinden çok fazla zaman geçmeden dolar kuru ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Çarpıcı iddianın sahibi ise ekonomist Selçuk Geçer.


2021 yılının ekim ayı ile birlikte dolar kurunda yaşanan artış birçok sektörde tedirginlik yaratmıştı. Dolar, kendi tarihinin en yüksek seviyesi olan 18 lira civarlarını görmüştü. Ancak Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrasında aralık ayında dolar kurunda ciddi bir düşüş yaşanmıştı.


Ancak tüm bunlara rağmen dolar kuru hala ekim ayı rakamlarının üzerinde yer alıyor. Peki dolar kuru artacak mı, azalacak mı? Kurda 2022 yılında nasıl bir hareketlenme bekleniyor?


Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 16 lira seviyelerine gelebileceğini kaydetti. Peki dolar kurunda yeniden bir artış bekleniyor mu? Ekonomistlerin bu konudaki yorumu nedir? Hepsi ve daha fazlası haberimizin detaylarında...


“En İyi İhtimalle 15-16 Seviyelerinde Olacak”


Dolar kuru için 2022 yılının ocak ve şubat aylarının bir hayli önem taşıdığını ifade eden Selçuk Geçer, çarpıcı iddialarda bulundu.


Borsa Denetleme ve Düzenleme Kurulu’nun (BDDK) hakkında soruşturma başlattığı isimler arasında yer alan Selçuk Geçer, doların 16 lira olacağını öne sürdü. Geçer, özellikle 3 Ocak ve 22 Ocak tarihleri ile 14-15 Şubat tarihlerinde FED’in açıklayacağı kararı önemli olduğunun altını çizdi.  Selçuk Geçer, söz konusu FED kararlarının kurdaki kırılmaları tetikleyebileceğini öne sürdü. Selçuk Geçer, ocak ayı içerisinde en iyi ihtimalle doların 15-16 seviyelerinde yer alacağını öne sürdü.


Geçer’in açıklamasının ardından doların yeni yılda nasıl bir grafik çizeceği merak konusu oldu.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış