31 Aralık 2021 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:14

Gram Altın Kanat Taktı Uçuyor! İşte Çeyrek Altın Yeni Fiyatı

Gram Altın Kanat Taktı Uçuyor! İşte Çeyrek Altın Yeni Fiyatı

Dolar kurunda yaşanan yükselişin 20 Aralık tarihinde bir miktar tersine dönmesi ile birlikte altın fiyatlarında sert düşüşler yaşandı. Rekor yükselişlerin ardı sıra kurda yaşanan düşüş sonrasında altın fiyatlarında yeniden hareketlenmeler yaşanıyor.

Ekonomide haftanın ve yılın son işlem gününde altın fiyatlarında yaşanan artışlar dikkat çekiyor. Ekonomiyi yakından takip edenler ve yatırımını altından yana kullananlar altında yaşanan son durumu merak ediyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Haftanın ve yılın son günü olan 31 Aralık tarihinde altın fiyatlarının son durumu ne? Hepsi ve merak ettiğiniz daha fazlası haberimizin detaylarında...


Gram Altın Ne Kadar?


Birçok yatırımcı gram altının fiyatının ne olduğunu merak ediyor. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında rekor üzerine rekor kıran altın, Aralık ayı ile birlikte bir miktar da olsa düşüş yaşamış durumda. Ancak bu düşüşe rağmen altın fiyatları 2021 yılının ekim ayı seviyelerinin üzerinde yer alıyor. Öte yandan 2022 yılında da altın fiyatlarının artıp artmayacağı merak konusu oldu. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında artışa geçen ve rekor üzerine rekor kıran gram altın 1000 türk lirası seviyesini aşmıştı. Ancak dolar kurunda yaşanan düşüşle birlikte gram altında da bir miktar düşü yaşanmıştı. Buna göre,  gram altın an itibarıyla 770 liradan işlem görüyor.


Çeyrek Altın Ne Kadar?


Çeyrek altın bugün 1.261 liradan alınıyor. 31 Aralık’ta çeyrek altının satış fiyatı ise 1.303 türk lirası olarak belirlenmiş durumda. Yarım altın ise  2.507 liradan alınıyor. Bunun yanı sıra altının satış fiyatı ise 2.592 TL'den güncel olarak satılıyor. Son dönemde yaşanan fırlamalarla beraber hem 4 bin TL barajını aşmış hem de bu seviyelerde yer alan eşikleri rahatlıkla geçen Cumhuriyet altını bugün 5 bin 012 TL'den alınırken 5 bin 166 liradan satışta sunulmuş durumda. 


Altın yatırımcıları ise gözünü 2022 yılına dikmiş durumda. Özellikle 2021 yılının son üç ayında dalgalı bir fiyat endeksine sahip olan altının 2022 yılında daha stabil kalması umut ediliyor. Öte yandan bir diğer merak konusu da altın fiyatlarının dolar kurunda yaşanması muhtemel artışlardan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda oluştu.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış