1 Ocak 2022 15:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:47

Ayçiçek Yağı 40TL Oldu Herkes Kuyruğa Girdi! BİM, A101 ve Şok Ayçiçek Yağı Fiyatları

Ayçiçek Yağı 40TL Oldu Herkes Kuyruğa Girdi! BİM, A101 ve Şok Ayçiçek Yağı Fiyatları

Ayçiçeği yağı fiyatlarında yaşanan artışın çokça konuşulduğu bir dönemde fiyatlarda yaşanan düşüş şok etkisi yarattı. Peki marketlerde ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? Yağ fiyatlarında indirimli fiyatlar ne kadar sürecek? Hepsi ve daha fazlası haberimizin detaylarında...

Marketlere Müşteri Akını Başladı


Ayçiçek fiyatlarında yaşanan indirimler gündeme bomba gibi düştü. A-101, ŞOK, CarrefourSA ve BİM yağ fiyatlarında indirimler dikkat çekti Peki indirimler ne zaman sona erecek?


Ayçiçek yağına yapılan indirimden sonra pek çok market müşteri akınına uğradı. Son bir yıl içerisinde rekor düzeyde artış yaşayan ayçiçek yağı fiyatları sonrasında indirimler vatandaşın yüzünü güldürdü. Peki Ayçiçek yağı fiyatları hangi markette ne kadar?


İndirimler Ne Kadar Sürecek?


Yeni yıl öncesinde marketlerde ayçiçek yağı fiyatlarında yaşanan geçici düşüş sonraı birçok markette ciddi kuyruklar oluştu. Ayçiçek yağı fiyatlarına gelen son zamlar ile birlikte ayçiçek yağı fiyatları rekor kırmıştı. Ayçiçek yağında yaşanan yüksek fiyat artışlarının ardından dikkat çeken indirim haberleri gündeme bomba gibi oturdu. Peki bu indirimler devam edecek mi?
Ayrıca birçok insan, indirimlerin geçici olup olmadığı konusunda da büyük merak içerisinde. Ancak bu konudaki belirsizlik devam ediyor.


A-101’de 23 Türk Lirası ile 109 Türk lirası arasında ayçiçek yağı bulabilirsiniz. BİM’de ise bu fiyatlar 232 Türk lirasından başlıyor. Öte yandan CarrefourSa’dan ayçiçek yağı almak istiyorsanız 37 Türk lirasından başlayan fiyatlarla karşı karşıyasınız demektir.       


Yüzde 20 İndirime Gidildi


Tüm bu dile getirilenlere ek olarak Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü olan Ünal Erarslan, dikkat çeken açıklamalarla gündem oldu. Erarslan,  ayçiçek yağı fiyatlarını makul seviyeye çekmek istediklerinin altını çizerek fiyatları ekim-kasım ayı düzeylerine çektiklerini bunun da yüzde 20’lik bir indirimle mümkün olduğunu ifade etti. Öte yandan Erarslan, amaçlarının özellikle ayçiçek yağında çok daha düşük seviyeler gelmesi olduğunu kaydetti. Tüketiclere de çağruda bulunan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan ayçiçek yağı alırken iyi bir araştırma yapmaları çağrısında bulundu.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış