6 Ocak 2022 11:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:45

Bu Poğaçayı Yemede Yanında Yat! İşte Enfes Bir Tat Burgulu Poğaça Tarifi

Bu Poğaçayı Yemede Yanında Yat! İşte Enfes Bir Tat Burgulu Poğaça Tarifi

İnsanların birçoğu farklı lezzetleri denemek konusunda adım atmaya hazırdır. Hal böyle olunca yeni tatları da düzenli olarak tanıtmak gerekiyor. Birçok insanın özellikle merak ettiği tatlardan biri burgulu poğaça tarifidir. Peki Burgulu poğaça nasıl hazırlanır?

Burgulu Poğaça Tarifi İçin Gereken Malzemeler


Burgulu poğaça birçok insanın tarifini merak ettiği poğaça çeşitleri arasında yer almaktadır. Burgulu poğaçayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve burgulu poğaçanın püf noktaları birçok insan tarafından merak edilmektedir. Peki bu püf noktalar nelerdir? Burgulu poğaçayı evde yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Tüm bunlar ve burgulu poğaçaya dair merak ettiklerinizin tamamı haberimizin detaylarında yer alıyor.


Öncelikle burgulu poğaça için gerekli olan malzemeler ile başlayalım. Burgulu poğaça için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir.


Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta( birinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 ya da 7 su bardağı un
  • 1 paket instant maya


Arasına sürmek için;

  • 125 gram tereyağ


Arasına sürmek için isteğe bağlı;


Zeytin ezmesi, tahin, haşhaş, sürme peynir gibi gıdaları kullanabilirsiniz.


Burgulu Poğaça Tarifi


Malzemelerimizi hazırladığımıza göre burgulu poğaça tarifine geçebiliriz.  Peki burgulu poğaça yapmanın püf noktası nedir? Burgulu poğaça yaparken nelere dikkat etmeliyiz?


Tarifimize hamuru yoğurma işlemi ile başlamak gerekiyor. Hamur yoğurulduktan sonra bir süre mayalanması beklenir. Bu işlemin ardından ise mandalina büyüklüğünde bezelere ayırmak gerekir. Ardından oklova yardımı ile yine hamurun açılması gerekir. Bu işlemin ardından ise önceden eritilen tereyağını sürebilirsiniz. Yuvarlak bir biçimde açtığımız hamurun bir kenarından bir parmak kalacak bir biçimde bırakalım. Ardından uzun bir çubuğu andıran biçimde keselim. Ardından bu uçtan olmak koşulu ile hamuru yuvarlak bir hale getirelim. Son olarak hamurların üzerine yumurta sarısını ve isteğe bağlı olarak çörek otunu ekliyoruz. Fırında 200 derece pişen poğaçaların kızarmasını bekleyin ve fırından alın. Öte yandan fırının önceden ısıtılmış olmasına özen gösterin.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış