6 Ocak 2022 20:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:44

Saç Bakımı Yaparken Hata Yapmaktan Vazgeçin! İşte Saç Bakımında Yapılan 6 Büyük Hata

Saç Bakımı Yaparken Hata Yapmaktan Vazgeçin! İşte Saç Bakımında Yapılan 6 Büyük Hata

Birçok insan için en vücutta bakımı en zor olan noktalardan biri de saçlardır. Peki saçların bakımı konusunda her şeye hakim misiniz? Doğru bildiğiniz yanlışlar bulunabilir mi? Tüm bunlar ve daha fazlası haberimizin detaylarında yer alıyor.

Saç Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?


Pek çok insan saçlarına ciddi oranda özenir. Hatta saçlarına ciddi bakımlar yapar. Şampuan seçiminde dikkat eder. Ancak yine de canlı saç görünümüne kavuşamaz. Burada yanlış giden bir şeyler olmalıdır. Peki sizce bu yanlış giden şey ne olabilir. Saç bakımı sırasında karşılaşabileceğiniz doğru bilinen yanlışları ve saç bakımının püf noktalarını sizin için derledik.


Saçınızı Doğru Yıkadığınıza Emin Misiniz?


Herkes duşta ayaktayken saçlarını yıkar. Ancak hele ki uzun saçlara da sahipseniz saçlarınızı baş aşağı yıkamak daha doğru olacaktır. Böylelile gizli katmanlar daha kolay temizlenecektir. Öte yandan hassas bir cilde sahipseniz saçlarınızı baş aşağı durulamak cildinizin tahriş olmasının da önüne geçecektir.

Kuru Şampuanı Nasıl Kullanıyorsunuz?


Duş almaya vaktinizin bulunmadığı zamanlarda hemen hemen hepimizi kuru şampuan kullanırız. Bu da saçımızı olduğundan daha temiz gösterir. Ancak kuru şampuan saçımızı yağdan arındırmaktan çok daha fazlasını yapıyor olabilir. Kuru şampuan ile saçınıza şekil vermeniz de mümkündür. Ancak kuru şampuanı çok sık kullanmak saç derinize ciddi oranda zarar vereceği gerçeğini göz önünde bulundurmak zorundasınız.

Saç Kremi İle Fazla Oyalanmayın

Saç bakım rutininin en dikkat çeken noktalarından biri de saç kremleridir. Saç kremleri saçınızı pürüzsüz bir hale getirmek için olmazsa olmazdır. Ancak saç kremini saçınızda uzun süre bekletmek de saçınıza ciddi anlamda zarar verecektir. Bundan kaçınmanızı öneririz.

Aynı Şampuanı Kullanmak İyi Bir Şey Değildir

Saçınıza en uygun şampuanı bulduğunuzu ve ömrünüz boyunca bu şampuanı kullanacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu durum da doğru bilinen bir yanlıştır. İki üç farklı şampuan tercih etmeniz saçınızın sağlığı açısından çok daha iyi olacaktır.


Saçınız Islakken Sakın Toplamayın

Duştan çıktıktan sonra saçların topuz yapılması saç tellerinize ciddi zararlar verebilir. Dolayısıyla bu hareketten de kaçınmanızı öneriyoruz. Ayrıca bu durum saçlarınızı hem zayıflatır hem de saçlarınızda kırılmalara sebep olabilir.


Duş Öncesinde Saçlarınızı Tarayın

Aslında herkes duştan sonra saçlarını tarar. Ancak bu işlemi önceden yapmak saç sağlığınız için çok daha faydalı olacaktır.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış