8 Ocak 2022 15:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:43

Banka Borcunuz Varsa Dikkat! Bazı Borçları Devlet Kapatacak! İşte Gerekli Şartlar

Banka Borcunuz Varsa Dikkat! Bazı Borçları Devlet Kapatacak! İşte Gerekli Şartlar

Banka borcu olanlar için güzel haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın, basın toplantısında açıkladığı yeni düzenlemede neler yer alıyor? Hangi bankalar bu uygulamada tercih edilebilir? Kredi işlemleri ve başvuruları için neler yapmak gerekiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa tarafından açıklanan ve hem devlet memurlarını, hem emeklileri hem de esnaf için sunulacağı açıklanan borç kapatma kredilerinin süreci başladı. Bu yol ile 50 bin Türk lirasına kadar devlet destekli kredi alarak borçlarınızı tek bir yerde toplayabileceksiniz. Peki bu kredi nedir? Krediden kimler yararlanabilir? Devlet destekli kredi, hangi bankalardan çekilebilir?


Birçok İnsan Tarafından Bekleniyordu


Birden fazla bankaya olan borçlar yurttaşlarn belini büyük oranda büküyor. Hal böyle olunca dağınık borç sahibi vatandaş büyük problemlerle karşı karşıya kalıyor. Yapılan son düzenleme ile bu durumun önüne geçilmek isteniyor. Peki son düzenlemede ne gibi değişiklikler yer alıyor? Borçlarını tek bir bankada toplamak isteyen yurttaşların yapması gerekenler neler? Kimler bu düzenlemeden faydalanabilir? Düzenlemeye katılmak için son gün ne zaman?


50 Bin Türk Lirasına Kadar Kredi İmkanı


Devlet destekli olarak verilecek vatandaşlar, Ziraat Bankası, Vakıfbank ya da Halkbank’ı tercih edebilecek. Öte yandan 50 bin Türk lirasına kadar kredi kullanacak olan vatandaşlar ayrıca 36 ay vade imkanının da sunulacağını belirtmek gerekir. Ayrıca ilk taksit ödemesi için de 90 günlük bir erteleme döneminin de bulunacağını belirtmemiz gerekir. Ancak bu kampanyadan yararlanmak için daha önce bankalardan icralık olunmamasının gerekli olduğunu vurgulamak gerekir.


Aynı zamanda devlet bankası olan Ziraat Bankası, devlet destekli olarak sunacağı 50 bin Türk lirası değerindeki borç kapatma kredisinde müşterilerine üç aylık bir erteleme sunmasıyla dikkat çekiyor. Vakıfbank ise tüm bunlara ek olarak müşterilerin 36 ay vade gibi bir imkan da sunabiliyor.


Öte yandan borçlarını tek bir bankada toparlamak isteyen vatandaşlar, ister adı geçen bankaların şubelerine isterlerse de bankaların intenet siteleri üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış