11 Ocak 2022 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:41

Çin Arabası Geliyor! İkinci El Araba Fiyatları Düşebilir! Çin Devi Türkiye İçin Adım Attı

Çin Arabası Geliyor! İkinci El Araba Fiyatları Düşebilir! Çin Devi Türkiye İçin Adım Attı

Artan dolar ve euro kuru ve vergiler sebebiyle Türkiye’de sıfır araba almak gittikçe zorlaşıyor. İkinci el piyasasındakiaraç fiyatları da sıfır araçlardaki artışa bağlı olarak yükselmeye devam ediyor. Vatandaş için durum böyleyken bir çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Türkiye Pazarına Girecek Olan Yeni Marka Ne?


Türkiye otomobil üreticileri açısından da iyi bir konumda olması sebebiyle de bir lojistik merkezi olara görülüyor. Halk böyleyken Türkiye’de yeni bir otomobil markasının üretim yapacağı iddiası pek çok insanı şaşırttı. Avrupa pazarına yakınlığı ile bilinen Türkiye bu sebeple otomobil üreticileri tarafından da tercih ediliyor.


Son atılan iddiaya göre ise Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Changan, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Çin’in en büyük dördüncü otomobil üreticisi olan Changan, çok önemli markalarla da işbirlikleri içersinde yer alıyor. Bu işbirlikleri arasında Suzuki, Hafei ve Mazda gibi markalar yer alıyor. Önümüzdeki süreçte Avrupa pazarında kendisini var etmek isteyen Changan, Avrupa için ilk adımı ise Türkiye’den atacak.


Farklı Tarzlarda Otomobiller Üretiyor


Changan otomobil şirketinin köklü bir geçmişi bulunuyor. Şirket 1862 yılında kurulmuş. Öte yandan Changan’ın otomobil üretimi konusunda da geniş bir yelpazesi bulunuyor. Dolayısıyla Changan ucuz fiyatlara da otomobil satmasıyla bilinen bir marka. Kaba bir hesapla Türkiye’de satılan en ucuz araçların yarı fiyatına Changan modeller piyasada yerlerini alabilir.
Bir diğer ihtimal de Changan markasının Türkiye’de fabrika kurması olacaktır. Bu durumda, gerçekten ucuz fiyatlara sıfır araç almak mümkün olabilecek.


İddalar Hakkında Herhangi Bir Açıklama Yok

Öte yandan Changan’ın Türkiye’ye yatırım yapma fikri birçok kişiyi heyecanlandırsa da bu duruma dair net bir şey bulunmuyor. Hatta Changan şirketinden bu konuya dair bir açıklama da yapılmadı. Ancak önümüzdeki günlerde farklı şeyler gerçekleşebilir. Yabancı bir markanın Türkiye’de otomobil üretmeye başlaması ayrıca hem diğer sıfır araçların piyasasını hem de ikinci el araç piyasasını ciddi oranda değiştirecek, fiyatları düşürecektir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış