11 Ocak 2022 18:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:41

Temel Tüketim Maddeleri İle İlgili Çarpıcı İddia! Fiyatlar Düşecek Mi?

Temel Tüketim Maddeleri İle İlgili Çarpıcı İddia! Fiyatlar Düşecek Mi?

Temel tüketim maddelerinde fiyatların hızla artmasına çözüm olabilecek bir öneri sıklıkla konuşulmaya başlandı. Peki bu öneri ne? Öneri uygulamaya konulacak mı? Öneriye dair dikkat çeken noktalar neler? Kimler bu uygulamanın işleme konulmasını istiyor?

KDV İndirimi Gündeme Geldi


Artan döviz kuru ve yüksek enflasyon sebebiyle özellikle temel tüketim maddelerinde yaşanan fiyat artışı birçok açıdan dikkat çekiyor. Vatandaş, yüksek fiyatlar ile nasıl mücadele edeceğine dair kararsız durumdayken peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, artan fiyatlara karşı KDV indiriminin söz konusu olduğunu dile getirdi. KDV indirimleri; ayçiçek yağı, un, şeker gibi temel tüketim malzemeleri için geçerli olacak.
Peki bu durum indirimlere sebep olabilecek mi? İndirimler hakkında kim ne diyor? KDV indirimleri dışında herhangi bir indirim söz konusu olacak mı? Dolar ve euro kurunda yaşanan artış sona ererse temel tüketim maddelerinin fiyatlarında düşüş gerçekleşir mi?


Abdülkadir Selvi Köşesine Taşıdı


Kulislerde de KDV indirimine dair çarpıcı iddialar bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, yüzde 18’lik KDV oranının fiyat indirimleri gerçekleştirilecek şekilde düşürüleceğini yazdı. Selvi’nin köşe yazısında yer alan bilgilere göre hükumet 2022 yılını enflasyon ile mücadeleye ayırmış durumda.


Öte yandan KDV temel tüketim maddelerinin KDV oranlarına dair şu ana dek herhangi bir adım atılmış değil.


Öte yandan Selvi, Hürriyet Gazetesi’nde kaleme aldığı köşe yazısında yeni kurulan Fiyat İstiktar Komitesi’nden söz etti. Peki Fiyat İstikrar Komitesi’nde kimle bulunuyor?


Fiyat İstikrar Komitesi’nde Yer Alan İsimler Hangileri?


Enflasyon ile mücadele için Fiyat İstikrar Komitesi’nin kurulmasının ardından bu komitede hangi isimlerin yer aldığı da merak konusu oldu. Komite, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından toplanıyor. Komitede Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bulunuyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun da yer aldığı komitede ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de kendisine yer buluyor.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış