12 Ocak 2022 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:41

Faturaya 100 Lira Yardım Kampanyasını Kaçırmayın! İşte Doğalgaz ve Elektrik Desteği

Faturaya 100 Lira Yardım Kampanyasını Kaçırmayın! İşte Doğalgaz ve Elektrik Desteği

Elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan zamlar ile birlikte briçok insan “Nasıl daha az fatura öderim?” sorusunun yanıtını arıyor. Vatandaş bu soruya yanıt ararken; elektrik ve doğalgaz faturalarına destek açıklaması ön plana çıktı. Peki bu açıklama ne anlama geliyor?

Elektrik ve Doğalgaz Faturalarına Zam


2022 yılı ile birlikte elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar ile birlikte birçok vatandaş kışın nasıl geçeceğini ciddi bir biçimde merak etmeye başladı. Hem doğalgaz faturaları hem de elektrik zamları birçok yurttaşın hayatını olumsuz etkilemeye devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Peki bu dikkat çeken gelişme ne? Bu gelişme yurttaşları ne kadar ilgilendiriyor?


Dikkat çekici gelişmeye Alternatif Bank imza attı. Banka, müşterilerinin cebini düşen bir uygulama ile karşılarına çıktı. Buna göre, elektrik ve doğalgaz ödemesi üzerine Alternatif Bank üzerinden otomatik ödeme talimatı verenlere banka iade fırsatı sunuyor. Peki bu iade miktarı ne kadar? Alternatif Bank’ın mobil uygulamasından otomatik ödeme talimatı nasıl verilir?


Fatura Bedelinin Yüzde 10’u Müşteriye Geri Ödenecek


Edinilen bilgiye göre; Alternatif Bank müşterilerine 100 Türk lirasına kadar para iadesi imkanı sunuyor. Öte yandan elektrik ve doğalgaz faturalarını Alterantif Bank’ın mobil uygulaması üzerinden otomatik talimat ile veren vatandaşlar ödeme talimatının yüzde 10’una geri alabilecek. Peki bu uygulamanın şartları arasında neler bulunuyor?


İlk kez verilecek olan fatura talimatları için geçerli olacak olan uygulama 31 Mart 2022 tarihine kadar katılmak isteyenleri bekliyor. Ayrıca kampanyanın gerçekleşebilmesi için bitiş tarihinden sonraki altı ay boyunca iptal işleminin gerçekleşememesi gerekiyor. Öte yandan talimat verildikten sonraki altı ay içerisinde iptal işlemi uygulayan müşterilerden iade tutarı geri alınacak.


Kampanyadan Kimler Yararlanabilir?


Faturaların yüzde 10’unu iade eden kampanya pek çok yurttaşın merak ettiği konular arasında yer aldı. Birçok insan kampanyaya nasıl katılacağı konusunda merak içerisinde. Kampanyaya katılabilmek için Alternatif Bank müşterisi olup, otomatik ödeme talimatı vermeniz yeterlidir.  Ayrıca kampanyaya katılmak için mobil uygulamalar ya da banka ATM’leri kullanılabilinecek.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış