12 Ocak 2022 22:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:41

Duş Alırken Bu Hataları Yapmaktan Kaçının! Bu Hatalar Saçlarınızın Sık Dökülmesine Sebebiyet Veriyor

Duş Alırken Bu Hataları Yapmaktan Kaçının! Bu Hatalar Saçlarınızın Sık Dökülmesine Sebebiyet Veriyor

Saç bakımı birçok insanın uzun süreler üzerine kafa yorduğu bir konudur. Ancak saç bakımı konusunda bazı basit kuralları uygulayanlar, saç dökülmesinin önüne geçebiliyor. Peki sağlıklı saçlar için dikkat edilmesi gereken kurallar neler?

Sağlıklı Saçlar İçin Doğru Formül Ne?


Sağlıklı saçlar için aslında dikkat edilmesi gereken kurallar çok fazla değildir. Bu küçük kurallara uyulduğu takdirde saç bakımı çok daha rahat bir hal alacaktır. Peki bu basit ama etkili kurallar nelerdir? Bu kurallara uymak için nelere dikkat edilmesi gerekir?


Sağlıklı Saçlar İçin Neler Yapılması Gerekir?


Sıcak su ile duş almak birçok insan için vazgeçilmesi zor bir durumdur. Ancak sıcak su saçların en büyük düşmanı durumundadır. Sıcak su saç nemini azaltan bir unsur olarak bilinmektedir. Saçların dökülmesi, kırılması ve yıpranmasında en etkili unsurlar arasında saçları sıcak su ile yıkamak vardır. Peki nasıl bir yöntem izlenmelidir?


Sağlıklı Saçların Anahtarı Dengeli ve Sağlıklı Beslenme


Sağlıklı saçlar için dikkat edilmesi gereken kural sayısının çok fazla olduğunu düşünenler olabilir. Ancak bu  durum böyle değildir. Öncelikle yapmanız gereken şey saçlarınızı soğuk su ile durulamaktır. Sıcak su saçınızın nemini kaybetmesine sebep olan en önemli faktörler arasında yer almaktadır.


Bu kuralın dışında saç bakımının en belirleyici faktörü sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Sağlıklı beslenme saç sağlığına da olumlu yönde katkı sunmaktadır. Öte yandan beslenmenizde C ve E vitaminlerine daha sık yer vermeniz durumunda saç sağlığınızda gözle görülür bir iyileşme yaşanacaktır. Öte yandan saç sağlığı konusunda protein tüketimi de oldukça önemlidir. Bu açıdan bakıldığı zaman protein bakımından zengin olan yumurtanın tüketimi saçların hızlı uzamasına doğrudan etki eden bir besin olarak öne çıkar. Öte yandan E vitamini tüketmek de kan akışını düzenler. Bu durum saç köklerini besleyen bir unsurdur. E vitaminini daha çok tüketmek saçlarınızın daha hızlı uzamasına olanak tanır. Son olara C vitamini ise hem cildi hem de saçı beslemesi ile bilinir ve tüketilmesi tavsiye edilir.

Etiketler

Dünya  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış