13 Ocak 2022 23:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:40

Bu Yiyecekleri Tekrar Tekrar Isıtmak Hata! İşte Tekrar Tekrar Isıtılmaması Gereken 7 Yiyecek

Bu Yiyecekleri Tekrar Tekrar Isıtmak Hata! İşte Tekrar Tekrar Isıtılmaması Gereken 7 Yiyecek

Yemekleri ısıtıp yeniden tüketmek birçok insanın yaygın bir davranışıdır. Ancak bu durumun kendi içerisinde birtakım sıkıntıları bulunmaktadır. Bazı gıdaların ısıtılıp tekrar tüketilmesi birçok insan için oldukça tehlikeli bir durum olarak ortaya çıkmaktadır.

Birçok insanın yiyecek israfını önlemek için yaptığı ve çok basit görünen bu durum sağlığınızı ciddi anlamda etkileyebilir. Peki bu maddeler arasında neler bulunuyor? Tekrar ısıtılmaması gereken 7 gıdaya birlikte göz atalım.


Mantarlar


Mantarlar, özellikle vitamin ve lif açısından zengin gıdalardır. Pişmiş olarak yenilmesinde bir sakınca bulunmayan mantarlar, eğer oda sıcaklığında bir süre bekledikten sonra ısıtılıp tekrar tüketilirse ciddi sindirim sistemi sonuçlarına yol açabilir.


Tavuk


Tavuk yemeği yaptınız ve yemekten bir miktar arttı. Tavuğu yeniden yemek istediğinizde soğuk bir biçimde tavuğu tüketmek sağlığınız açısından çok daha iyi olacaktır. Tavuğu tekrar ısıtma sırasında tavukta oluşan bakterilerin tamamını öldürmek mümkün olmayabilir.


Patates


Patates birçok insanın tekrar pişirdiği bir besin olarak öne çıkar. Ancak oda sıcaklığında sakladığınız patates, birçok bakteriye gebedir. Dolayısıyla uzmanlar patateslerin oda sıcaklığında değil, buzdolabında saklanmasının daha iyi olacağını savunuyor. Ayrıca patateslerin buzdolabında saklandıktan sonra bile ısıtarak tüketilmesi doğru bulunmuyor.


Pirinç


Isıtıldığı zaman tehlikeli olan bir diğer ürün ise pirinçtir. Eğer pirinç oda sıcaklığında uzun süre kalırsa toksik sporlar üretebiliyor. Dolayısıyla pirincin pişirildikten hemen sonra tüketilmesi gerekiyor.


Deniz Ürünleri


Bu listede yer almasına şaşırmayacağınız ürünler arasında deniz ürünleri bulunuyor. Deniz ürünleri, protein ve minaral açısından zengin besinler olarak bilinir Oda sıcaklığında bekletilen deniz ürünlerinin daha sonra tüketilmesi durumunda zehirlenmelere sebep olabilir.


Ispanak


Vücut için oldukça yararlı bir gıda olan ıspanak antioksidan kaynağı olarak bilinir. Oda sıcaklığında bekletildiği zaman nitrite dönüşebilen yüksek miktarda nitrat içeren ıspanağın pişirildikten sonra hızlıca tüketilmesi tavsiye ediliyor.


Yumurta


Listemizin son sırasında yumurta bulunuyor. Yumurtanın hiçbir türlüsü daha sonra tüketmek üzere saklanmamalıdır. Yumurtalarda gelişen farklı mikroorganizmalar, tüketen kişiyi doğrudan zehirleyebilir. Bu sebeple dikkatli olmakta fayda var.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış