14 Ocak 2022 09:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:40

Düşen Dolar İçin 21 Ocak Uyarısı Yapıldı! Doları Bu Sefer Bankalar Vuracak!

Düşen Dolar İçin 21 Ocak Uyarısı Yapıldı! Doları Bu Sefer Bankalar Vuracak!

Dalgalı bir seyir içerisinde olan dolar kuru için yeni bir uyarı ortaya atıldı. Söz konusu uyarının işaret ettiği tarih ise 21 Ocak olarak belirtildi. Peki 21 Ocak tarihinde ne olacak? Merkez Bankası’nın 21 Ocak hamlesi ne olacak?

2021 Yılında Dolar Yükselmişti


2021 yılı itibariyle artışa geçmesi ile dikkat çeken dolar kurunun yükselişi Aralık ayına kadar devam etmişti. 20 Aralık’ta sert bir düşüş yaşayan dolarda bu tarihten sonra bir başka düşüş ise yaşanmamıştı. 2021 yılı içerisinde 18.36 seviyesini görerek rekor kıran dolar, kur korumalı mevduat uygulamasına geçilmesi sonrası sert bir düşüş yaşamıştı. Bu durumun ardından ise dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar dikkat çekmişti. Peki dolar kuru düşecek mi?


Merkez Bankası 21 Ocak’ta Ne Hamlesi Yapacak?


Dolar kurunda durum bu şekildeyken gözler 21 Ocak tarihine çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası aldığı karar ile bankalara uyarılarda bulundu. Buna göre; bankalar ellerinde bulunan döviz varlıklarının yüzde 10'u oranında satış yapıpbu miktarı Türk lirasına çevirmediği takdirde komisyon ödemek zorunda kalacak. 


Bu kararın piyasaları nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu. Peki dolar kuru bu karar sonrasında artmaya devam edecek mi? Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bundan sonraki adımı hangi yönde olacak?


Dolar Bu Karardan Nasıl Etkilenecek?


2022 yılının Ocak ayı içerisinde 13 Türk lirası seviyelerinde seyreden dolar kurunun bu karardan nasıl etkileneceği ise merak konusu oldu. Sosyal medyada ekonomi tahminleri sıklıkla konuşulan isimler arasında yer alan ekonomist Necmettin Batırel ise doları olanları uyardı. Doların mart ayına kadar büyük bir değer kaybı yaşayacağını iddia eden Necmettin Batırel, dolar kurunun Mart ayında 9 lira 50 kuruş seviyesine kadar gerileyeceğini öne sürdü.


Ancak Batırel gibi düşünmeyen ekonomistlerin sayısı da bir hayli fazla. Oack ayı içerisinde açıklanacak olan FED faiz kararlarının doların artışına sebep olacağını dile getiren Selçuk Geçer, Remzi Özdemir ve Atilla Yeşilada gibi bazı ekonomistler Necmettin Batırel’in düşüncelerinin doğru olmadığını savunuyorlar.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış