14 Ocak 2022 21:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:40

Bu Besinler Hastalıkları Önlüyor! Hangi Besin Hangi Hastalığa İyi Geliyor

Bu Besinler Hastalıkları Önlüyor! Hangi Besin Hangi Hastalığa İyi Geliyor

Dengeli ve düzenli beslenme birçok hastalığa karşı insanların korunmasına katkı sunan en önemli faktörlerden arasında yer alıyor. Dengeli beslenme sürecinde birçok insan hangi ürünü ne sıklıkta tüketmesi gerektiğini merak ediyor. Peki hangi besin hangi hastalıkla mücadelede daha başarılı?

Hangi Besinler Hangi Hastalığa Daha İyi Geliyor

Besinlerin hangi hastalıklar üzerinde etkili olduğuna dair pek çok insan merak içerisinde. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, ise hangi besinleri hangi hastalıkları önlediğine dair konuştu.


Özellikle Kırmızı renkli meyve ve sebzelerin, kansere karşı koruyucu bir yanının bulunduğunu belirten Gizem Akgül, kırmızı renkli meyve ve sebzelerde likopen, kuarsetin ve antosiyanin bulunduğunu söyledi. Akgül, bu tip besinlerin hem kalp hastalıklarına karşı mücadelede hem de kanserle mücadelede önemli olduğuna vurgu yapıyor.


Turuncu Besinler Vitamin Deposu Olarak Öne Çıkıyor


Turunçgillerin biyoflavonoid yönünden zengin olduğunu aktaran Gizem Akgül, bu tip besinlerde C vitamininin bol olduğuna dikkat çekiliyor. Bu besin tiplerinin hem kalp hastlıkalrına hem de kansere karşı koruyucu olduğuna vurguda bulunan Akgül, ayrıca kemiklerin ve dişlerin güçlenmesinde de bu besin maddelerinin ne kadar önemli olduğuna değindi.


Gelelim sarı renkli besin maddelerine...

Sarı renkli besin maddelerinin lap ve damar sisteminin dostu olduğunu ifade eden Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, bu besinlerin ayrıca zihni güçlendirdiğini ve yaşlanma karşıtı olarak ön plana çıktıklarını kaydetti. Muz, erik ve üzüm gibi besinlerin bu besinlere örnek sayılabileceğini söyleyen Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, kalbi korumak ve kan şekerini dengelemek konusunda bu besinlere güvenmenin doğru olacağına vurgu yaptı.


Son olarak beyaz ve kahverengi yiyeceklerin de unutulmaması gerektiğini anlatan Pakize Gizem Akgül, bu tip besinlerin ise antibakteriyel özelliklerine değindi. Hipertansiyon ve kolestrol düşürücü etkilerden de söz eden Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, beyaz renkli besin maddelerinin soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı da etkili olduğunu belirtti. Akgül, kokusu çok sevilmeyen sarımsağın tüketiminin kış aylarında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış