14 Ocak 2022 23:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:40

Kadınlar Makyaj Yaparken Daha Genç Görünmenin Yolunu Arıyor! İşte Kadınlar İçin Genç Görünmenin Yolları

Kadınlar Makyaj Yaparken Daha Genç Görünmenin Yolunu Arıyor! İşte Kadınlar İçin Genç Görünmenin Yolları

Kadınlar yaptıkları makyaj ile birlikte olduğundan çok daha genç göstermek ister. Ancak bu durumun tersi durumlar da söz konusu olabilir. Bazı makyajlar kadınları olduğundan daha yaşlı gösterebilir. Bu noktada özellikle far rengini seçmek oldukça önemli bir noktada yer alır?

Kadınlar Makyaj Yaparken Far Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir?


Makyaj yapmak kadınların daha genç göstermek adına gerçekleştirdiği bir eylemdir. Ancak makyaj yapmak her zaman genç görünmenize yol açmayabilir. Burada etkili olan unsurlar arasında kullanılan rimel, ruj ve farın modeli ve rengi gibi çok sayıda faktör yaş konusunda belirleyici olabilir. Örneğin çok sayıda far rengi bulunmasına rağmen bazı far renkleri sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.


Birçok kadın hangi makyaj biçiminin kendisini daha yaşlı gösterdiğini merak ediyor. Peki bu sorunun yanıtı ne?


Pek çok kadın için doğru bir makyajla olduğundan daha genç görünmek mümkündür. Ancak yanlış far tercihi sizin yaşınızdan daha büyük göstermenize sebep olacaktır. Peki far seçimi konusunda kadınların hangi kurallara dikkat etmesi gerekir?


Makyaj Yaparken Bu Renklerden Uzak Durun


Kadınları daha yaşlı gösteren far renkleri arasında ilk sırada bordo rengi bulunuyor. Bordo, koyu bir renk olması sebebiyle makyaj malzemeleri ile cildin ışıltısını büyük oranda engeller. Bu da sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterecektir. Eğer bordonun alt tonları arasında yer alan nar çiçeği rengini makyaj sırasında tercih ederseniz, bu sizi olduğunuzdan çok daha genç gösterecektir.


Listemizin ikinci sırasında siyah renk bulunuyor. Siyah renkli farlar her ne kadar ciddi bir görünüm sunsa da bu rengi kullanan kadınları olduğundan daha fazla olgun ve yaşlı göstermesi ile dikkat çekiyor.


Listemizin son sırasında gri renk bulunuyor. Kadınların çok fazla tercih ettiği bir far rengi olan gri,  göz çevresinde kusurların ortaya çıkmasında bir numaralı etken haline dönüşebilir. Ara bir renk olması kırışıklıkları da göz önüne getirmesine sebep olabilir. Güzellik uzmanlarının hemen hemen hepsi kadınların gri renkli farlardan uzak durması gerektiğini ısrarla savunuyor.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış