14 Ocak 2022 20:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:40

Beslenme Konusunda Birçok İnsan Bu Hatayı Yapıyor! Yaşam Kalitenizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Beslenme Konusunda Birçok İnsan Bu Hatayı Yapıyor! Yaşam Kalitenizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Söz konusu sağlıklı beslenme olduğu zaman akla gelen ilk noktalardan biri de sabah kahvaltıları. Araştırmalara göre sabah kahvaltılarının hemen her gün yeni bir faydası ortaya çıkıyor. Öte yandan birçok insan kahvaltı konusunda farklı ön yargılara sahip olabiliyor.

Uzmanlar Kahvaltının Önemi Konusunda Uyarıyor

Birçok uzman güne kahvaltısız başlamanın yaygın yapılan bir yanlış olduğunu vurguluyor. Kahvaltı öğününün atlanması ile birlikte diyabetten kalp hastalıklarına, öğrenme bozukluğundan obeziteye kadar çok sayıda sorun bünyede ortaya çıkabiliyor. Uzman Diyetisten Selahattin Dönmez ise geleneksel Türk kahvaltısının önemine değiniyor. Güne kahvaltı ile başlamının sağlıklı beslenme alışkanlığının yapı taşı olduğunu söyleyen Dönmez, ayrıca dünyanın hemen her noktasında insanların uynadıktan sonra bir şeyler yeme ihtiyacı içerisinde olduğunu ifade ediyor. Her ülkenin kendisine ait bir kahvaltı kültürü olduğuna dikkat çeken Dönmez, Türk kahvaltısının pek çok açıdan diğer kahvaltıların önünde olduğuna vurguda bulundu.
Peki kahvaltıda nelere dikkat etmek gerekiyor? Kahvaltıda hangi besinleri tüketmeli, hangi besinlerden uzak durmalıyız?
Kahvaltı Öğününü Atlamak Kalp Hastalıklarına Yakalanma  

Riskini Artırıyor


2013 yılında yayınlanan bir araştırmadan söz eden Uzman Diyetisten Selahattin Dönmez, bu araştırmanın dikkat çeken sonuçları hakkında da dikkat çeken şeyler söyledi. Araştırmada, kahvaltı öğününü atlayan bireylerin kalp hastalıklarına yakalanma oranının yüzde 27 arttığı açıklandığını hatırlatan Uzman Diyetisten Selahattin Dönmez, Türk kahvaltısının kilo almak istemeyenlerin de tercih etmesi gereken bir yöntem olduğunu ifade etti. Dönmez, kahvaltıda yağsız protein kaynaklarının ve sebzelerin tüketilmesinin önemli olduğuna vurguda bulundu.


Börek, ekmek vb. şekildeki karabonhidrat ağırlıklı besinlerden kahvaltıda uzak durmanın çok önemli olduğuna değinen Uzman Diyetisten Selahattin Dönmez, yumurtanın ise kahvaltıda olmazsa olmazlar arasında yer aldığını söyledi. Dönmez ayrıca peynirin her çeşidinin kahvaltı sofrasında yer alması gerektiğinin altını çizerek ayrıca; zeytin, bal, ceviz gibi gıdaların da kahvaltıda olmasının gerekli olduğunu kaydetti. Uzman Diyetisten Selahattin Dönmez ayrıca Türk kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alan çayın ise şekersiz tüketilmesinin yerinde olacağını sözlerine ekledi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış