15 Ocak 2022 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:40

MEB Son Dakika Tatil Kararını Açıkladı! İşte Okulların Yarıyıl Tatili ve Yarıyıl Kaç Gün Olacak! Okullar Ne Zaman Açılacak

MEB Son Dakika Tatil Kararını Açıkladı! İşte Okulların Yarıyıl Tatili ve Yarıyıl Kaç Gün Olacak! Okullar Ne Zaman Açılacak

Hızla artan vaka sayıları ile birlikte ortaya çok sayıda iddia atılıyor. Bu iddiaların başında ise ara tatilin uzatılacağı gibi başlıklar yer alıyordu. Ancak söz konusu tartışmalar ile alakalı olarak Milli Eğitim Bakanlığı son noktayı koydu.

Yarıyıl Tatili 21 Güne Mi Çıkarılacak?


Omicron varyantının etkisini her geçen gün daha fazla göstermesi ile birlikte eğitimde; uzaktan eğitim modeli tekrar gündeme geldi. Ancak eğitim alanında en çok dikkat edilen nokta Şubat tatiline ilişkin oldu. Yarıyıl tatilinin 21 gün olacağına ilişkin iddialar sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Peki 6 Eylül 2021’de açılan okullarda yarıyıl tatili için tasarlanan plan ne? Yarıyıl tatili 21 gün olarak mı belirlendi? Yarıyıl tatili öne çekilebilir mi? Tüm bu sorulara Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklama ile nokta koydu.


Birçok okuldan gelen vaka haberlerinin ardından yaryıl tatilinin öne çekilmesi sıkça konuşulan konular arasında yer aldı. Söz konusu söylentiler hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuştu. Özer, yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin gündemde olmadığını belirtti. Ancak okullarda yarıyıl tatilinin kaç gün olacağına ilişkin kafa karışıklığı devam ediyor.


Milli Eğitim Bakanlığı, Velilerden Gelen Talebi Nasıl Değerlendirdi?


Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile yarıyıl tatilinin öne çekileyeceği açıklanırken birçok veliden bu süreç içerisinde Nisan ayı içerisinde uygulanan bir haftalık tatilin yarıyıl tatiline eklenmesi talebi geldi. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bu talebi nasıl değerlendirdi?


Şu ana dek Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan herhangi bir açıklama bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olağan takviminin uygulanması halinde çocuklar  Nisan ayı içerisinde de bir hafta tatile çıkacaklar. Çocukların nisan ayında tatile çıkacakları aralık 11-15 nisan haftası olarak belirlenmiş durumda. Öte yandan Omicron varyantı ile birlikte vaka sayılarının artması ile birlikte yarıyıl düzenlemesine ilişkin yeni bir kararın alınması ya da konuşulması bekleniyor.
Ancak tüm bu durumlara rağmen şu ana dek ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de ilgili bakanlıklar konuya dair açıklamada bulunmadı.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış