17 Ocak 2022 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:39

Whatsapp Gizli Kalan Özellikleri İle Daha İyi Bir Kullanım Sağlayabilirsiniz! İşte Whatsapp Gizli Özellikleri

Whatsapp Gizli Kalan Özellikleri İle Daha İyi Bir Kullanım Sağlayabilirsiniz! İşte Whatsapp Gizli Özellikleri

Online mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, günümüzde çok sayıda insan tarafından kullanılıyor. Ancak uygulamanın gizli kalan özellikleri çok az sayıda kullanıcı tarafından biliniyor. Peki bu gizli kalan özellikler arasında neler yer alıyor?

2009 Yılında Bu Yana WhatsApp Kullanılıyor


Günümüzde en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, 2009 yılından bu yana kullanılıyor. 2009 yılından bu yana  belki de binlerde güncellemeyi geride bırakan uygulamanın bilenen kadar çok sayıda da bilinmeyen özelliği mevcut. Peki bu özellikler arasında neler yer alıyor? 


WhatsApp’da en dikkat çekici unsurlardan biri okundu bilgisidir. Çok sayıda insan okundu  bilgisi karşı tarafa gönderilmeden mesajları okuyabilmek ister. Bunun ise basit bir yolu vardır. Eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız okuduğunuz mesajlar için okundu bilgisi iletilmeyecektir. Peki WhatsApp’ta başka ne gibi özellikler yer alıyor?

WhatsApp’ta Yapabileceklerinizin Sınırı Yok


WhatsApp’ta dikkat çeken bir diğer özellik ise uygulama üzerinden kendi numaranıza mesaj atmaktır. Bunun için kendi telefon numaranızı rehberinize kaydetmeniz yeterli olacaktır. Öte yandan WhatsApp’ta dikkat çeken bir diğer mesele inse durum mesajlarıdır. Gönderilmesi ile birlikte 24 saat boyunca görüntülenebilen durum mesajlarını görmesini istemediğiniz kişiler bulunuyorsa bu durumu Gizlilik Ayarları üzerinden yönetebilirsiniz.


Tüm bunlara ek olarak WhatsApp uygulamasını dilediğiniz zaman kilitleyebilirsiniz. Kilitleme özelliği sayesinde dilediğiniz konuşmaların görünürlüğünü engellemek için kullanılabilir.

WhatsApp uygulamasını kullanan insanların en çok rahatsız olduğu konulardan bir diğeri ise sürekli gelen mesaj bildirimleridir. Özellikle grup konuşmaları bu konuda çok sayıda insanın ortak derdi durumundadır.  Hal böyle olunca uygulama içerisinde mesajları silmek, devre dışı bırakmak mümkün olduğu kadar bu uygulama içerisinde belirli sohbetleri sessize almak da mümkündür. Bunun için sohbete tıklayarak ne kadar süre için sessize almak istediğinize karar verebilirsiniz. Dilerseniz sekiz saat, dilerseniz bir yıl, dilerseniz de süresiz olarak sohbeti sessize alabilirsiniz.


Son olarak WhatsApp uygulamasında sohbet ettiğiniz arka planı da çok kolay biçimde ayarlayabilirsiniz.Bunu WhatsApp’ın diğer ayarlar seçeneği üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış