18 Ocak 2022 16:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:38

Canan Karatay Kış Ayları İçin Tüketilecek Besin Listesini Açıkladı! İşte Kış Aylarında Kesinlikle Tüketilmesi Gereken Besinler

Canan Karatay Kış Ayları İçin Tüketilecek Besin Listesini Açıkladı! İşte Kış Aylarında Kesinlikle Tüketilmesi Gereken Besinler

Kış aylarının kapıya dayanması ile birlikte kışın hangi besinlerin tercih edileceği de ayrı bir merak konusu oldu. Kış aylarında tüketilmemesi gereken besinleri ise İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Hangi besinlerin kışın tüketilmemesi gerekiyor?

Bu Besinler Bağışıklığı Artıyor 


Kış aylarının gelmesi ile birlikte hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmek için beslenme konusu hayati önem taşıyor. Durum böyle olunca kış aylarında hangi besinlerin sofrada yer alacağı kadar hangi besinler sofrada yer almaması da çok önemli bir noktada yer alıyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ise sebze ve meyveleri kendi mevsimlerinde tüketmenin ne kadar önemli olduğuna değiniyor. Yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Karatay, kış aylarında özellikle lahaba, brokoli ve karnabahar gibi sebzelerin tüketilmesinin sağlık için oldukça önemli olduğunu ifade etti.


Kış Aylarında Bu Besinleri Sofradan Uzak Tutun

Yaz mevsimi meyvelerinin, kış ayları içerisinde hem pahalı hem de lezzetsiz olduğunu vurgulayan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, domates ve patlıcan fiyatlarını örnek gösterdi. Kış aylarında bu besinlerin tüketilmesinin doğru olmadığını savundu. Kış aylarında, yaz aylarında turşusu yapılan besinlerin tüketilmesinin de sağlık açısından daha doğru ve geleneksel bir yöntem olduğunu dile getirdi.


Tüm bunlara ek olarak tarım ilacı kullanılan her türlü meyvenin sağlık açısından oldukça zararlı olduğunu sözlerine ekleyen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, doğal meyve tüketiminin önemine değindi. Kış aylarında etkili olan grip rahatsızlığı hakkında da açıklamalar yapan Karatay, bağışıklık sisteminin çökmesi sonucunda insanların gribe yakalandığını hatırlatarak, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için turp, soğan ve karnabahar tüketilmesinin doğru olacağını söyledi. Karatay ayrıca, kelle paça ve işkembe çorbalarının da bağışıklık sistemini diri tuttuğunu ifade etti.

Evde yapılan sirkenin de bağışıklık sistemine oldukça faydalı olduğunun altını çizen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzu kullanımının önemine de vurgu yaptı.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış