18 Ocak 2022 21:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:38

Bu Besinlerle Kemiklerinizin Eskiden Daha Güçlü Olduğunu Hissedeceksiniz! İşte Kemiklerinize Güç Katacak 10 Besin

Bu Besinlerle Kemiklerinizin Eskiden Daha Güçlü Olduğunu Hissedeceksiniz! İşte Kemiklerinize Güç Katacak 10 Besin

Sağlıklı bir vücudun en önemli yanı sağlıklı bir beslenme düzeninden geçer. Düzenli yapılan spor da sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Öte yandan sağlıklı bir vücut hakkında belirleyici olan unsurlardan biri de sağlıklı kemik yapısıdır.

Sağlıklı kemik yapısına sahip olmak için dikkat edilmesi gerekilen bir beslenme düzeni mevcuttur. Ayrıca D vitamini ve güneş enerjisi de sağlıklı kemikler için gereklidir. Dilerseniz sağlıklı bir kemik yapısı için tüketilmesi gereken besinlere kısaca göz atalım.


Organik süt 

Güçlü kemiklere sahip olmak için gerekli olan ilk şey kalsiyumdur. Kalsiyumun en çok bulunduğu besin ise süttür. Öte yandan süt potasyum ve magnezyumun yanı sıra D vitamini açısından da oldukça zengindir.


Peynir 

İçerisinde D vitamini bulunduran peynir, magnezyum ve protein açısından zengin bir besindir. Tüm bunlar kemik yapısı için ise oldukça önemlidir.

Yoğurt 


Protein, fosfor ve magnezyum bakımından zengin bir gıda olan yoğurt aynı zaman protein ve D vitamini içermesi ile de dikkat çekici bir besindir. Günlük tüketilen bir kase yoğurt kemik sağlığı için oldukça önemlidir.

Tofu 

Oldukça yüksek bir proteine sahip olan tofu,kalsiyum açısından da oldukça yüksek değerlere sahiptir.

Susam 

K ve D vitaminleri açısında zengin olan susam, kemik sağlığı açısından da kalsiyum içermesi ile bilinir. Sebzeler ile birlikte tüketilmesi dikkat çekebilir.

Kara lahana 

Magnezyum açısından oldukça zengin olan kara lahana, hem K vitamini hem de kalsiyum içerir. Buharda pişirilen kara lahana  kemikler için oldukça yararlı olacaktır.

Ispanak 

Demir ve potasyum yönünden zengin bir besin olan ıspanak aynı zamanda lif ve kalsiyum kaynağı olarak da bilinir. A ve C vitaminleri açısında zengin olan ıspanak kemik sağlığı için önemli bir besin konumundadır.

Somon 

Hem omega-3 hem de kalsiyum içeren somon, yağlı bir balık türü olarak dikkat çeker. Somon da kemeik sağlığı açısından oldukça kritik bir besindir.

Sardalya 

Kalsiyum ve D vitamini açısından dikkat çeken bir besin olan sardalya, aynı zamanda B-12 açısında zengin bir gıdadır.

Kuru fasulye 

Listemizin son sırasında yer alan kuru fasülye, iyi kalsiyum, protein ve magnezyum açısından zengin bir besindir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış