18 Ocak 2022 21:30 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:38

Altın Resmen İntihar Ediyor! İslam Memiş Açıklamaları İse Kafaları İyice Karıştırdı

Altın Resmen İntihar Ediyor! İslam Memiş Açıklamaları İse Kafaları İyice Karıştırdı

Ocak ayının sonu ile birlikte düşüşe geçen altın fiyatları, yatırımını altına yapacak olanları üzmeye devam ediyor. 2021 yılının son çeyreğinde ciddi bir artış yaşayan ve değerini sürekli katlayan altında yaşanan düşüşün ardından uzmanlar neler söyledi?

Düşüş Kalıcı Değil Diyenler Var


18 Ocak 2022 tarihinde altın fiyatlarında yaşanan düşüş dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle altına yatırım yapanlar yaşanan düşüşten rahatsız olurken; ekonomist İslam Memiş yaptığı açıklama ile altında yaşanan düşüşün kalıcı olmadığını söyledi. Yatırımcılara tüyolar da sunan Memiş neler söyledi? Peki altın piyasalarında son durum nedir?


Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın ve döviz kuru ile ilgili yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen bir isim. İslam Memiş’in son olarak altın fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklama herkesin dikkatini çekti. Altında yaşanan gerileminin kalıcı olmadığını düşündüğünü belirten İslam Memiş, altında yaşananların da dolar kurunda yaşananlarla benzerlik gösterdiğini kaydetti.


Memiş ayrıca altın fiyatlarında düşüşün devamlı olmasının beklemediğini de sözlerine ekledi.
Amerikan Merkez Bankası’nın Kararları Tüm Dünyada Altın Fiyatlarını Doğrudan İlgilendiriyor
Öte yandan tüm dünyada karşılığı olan Dünya Altın Konseyi (WGC) de yayınlamış oldığu 2022 yılına ait raporda dikkat çeken durumlara değindi. Raporda faiz artırımlarının altına olumsuz etki ettiğine dikkat çekildi. Negatif durumlarda kovid-19 pandemisi ve enflasyonun da oldukça etkili olduğuna vurgu yapıldı. Peki altın fiyatlarınd yaşanan düşüş ne kadar daha devam edecek? Konuya dair analistler neler söylüyor? Altın fiyatlarında bir artış bekleniyor mu?


Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın 2022 yılı içerisinde toplam dört kez faiz artırımına gitmesinin beklendiği ve bu durum için ilk adımın da mart ayında atılacağı beklentileri her geçen gün daha yükseliyor. Bu durumdan altın piyasaları da doğrudan etkilecek. Altnda önümüzdeki süreçlerde dalgalanma en çok beklenen unsurlar arasında yer alıyor. Bu süreçlerde altın fiyatlarında orantsız artış ve azalışlar söz konusu olabiliyor.


Öte yandan 18 Ocak 2022 tarihli altın fiyatları da şu şekilde;

  • Gram:793,41
  • Çeyrek:1.308,00
  • Yarım:2.617,00
  • Cumhuriyet:5.210,00

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış