20 Ocak 2022 08:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:37

Tamamen Doğal Olan Kırışıklık Giderici Yöntemler İle Kırışıklıklarınıza Elveda Diyecekseniz! İşte Kırışıklıklarınızı Giderecek Doğal Yöntemler

Tamamen Doğal Olan Kırışıklık Giderici Yöntemler İle Kırışıklıklarınıza Elveda Diyecekseniz! İşte Kırışıklıklarınızı Giderecek Doğal Yöntemler

Sağlıklı ve canlı bir cilt düzenli bakım gerektirir. Ancak cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör cildin neye ihtiyacı olduğunu bilmektir. Bu ihtiyacı doğal cildi kimyasallardan uzak tutarak gidermenin doğal bir yolunu bulmalısınız. Peki evde doğal maske nasıl hazırlanır? Cildi temizleyen doğal maske nedir? Kırışıklıkları yok eden doğal cilt bakım formüllerimize bakalım…

Doğal Formüller Neden Gerekli
 


Zamanla cilt dokusu yaşlanmaya bağlı olarak kırışır ve yaşlanır. Bu istenmeyen durumların önüne geçmek için en etkili besinleri ve bitkileri kullanabilirsiniz. Cilt dostu olmayan bir kırışıklık maskesinde çok fazla kimyasal vardır ve cildinize zarar verebilir. Bu yazımızda kırışıklıkları azaltan ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran doğal bir maske tarifi sunuyoruz.
 

Yüzdeki Kırışıklıkları Gidermek İçin Doğal Maske Tarifi


 
1/2 yemek kaşığı ılık suyu 1/2 yaş mayaya ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar püre haline getirin. Daha sonra kırışık bölgelere yoğun bir şekilde uygulayınız. Yaklaşık 30 dakika bekleyin ve ardından soğuk su ile durulayın. Bu maske kırışıklıkları azaltır ve cilt tonunu eşitler. Haftada bir uygulayabilirsiniz.
 


Muz Maskesi
 

Muzdaki E Vitamini kırışıklıkları azaltır ve cilt hücrelerini korur. Bir tane olgun muzu blenderda püre haline getirin. Kalınca cilde uygulayın ve 25 dakika  bekletin. Ardından  ılık su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu maske haftada bir kez kullanılabilir.

 


Elma Maskesi

 
Bir elmayı rendeleyin ve bir kenara koyun. 2 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı taze kremayı kaynatın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Pişirdikten sonra karışımı soğumaya bırakın. Kırışık alana kalın bir tabaka halinde uygulayın ve bir saat  bekleyin. Ardından cildinizi soğuk su ile durulayın. Düzenli uzun süreli uygulama ile farkı göreceksiniz.
 

Salatalık maskesi

Suyunu çıkarmak için bir salatalığı ezin. Bu öze yarım bardak süt ekleyin ve karıştırın. Pamuklu bir ped ile kırışmış bölgelere uygulayın. Kuruduktan sonra  aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Son tedavi için 10 dakika  bekleyin ve ardından maskeyi soğuk suyla durulayın.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış