20 Ocak 2022 11:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:37

Halsizliğe ve Kış Hastalıklarına Veda Edin! Bu Sebze Resmen Vücudunuzu Baştan Yaratacak

Halsizliğe ve Kış Hastalıklarına Veda Edin! Bu Sebze Resmen Vücudunuzu Baştan Yaratacak

Kış aylarında soğuk algınlığı ve griple savaşmak için pek çok takviye kullanıyoruz ama bağışıklığı güçlendirmenin sırrı aslında yemeklerimizde. İnsanlar kendilerini korumak için diyetlerine birkaç farklı besin ekleyerek kendilerini koruyabilirler. Bunlardan biri olan havuç suyu, kolay alımı ve sağlığa birçok faydası sayesinde bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirebilir.

Havuç: Mucize Sebze
 


Potasyum ve C vitamini yönünden zengin  havuç suyu ve aynı zamanda provitamin A deposu olan bu besin, bağışıklığı güçlendirir ve birçok hastalığa karşı mükemmel koruma sağlar. Ayrıca cilt ve göz sağlığını koruyan havuç sayesinde birçok faydalı bileşiği dakikalar içinde tüketebilirsiniz. İşte havuç suyu hakkında garip bilgiler…
 
Tüm bu değerlere ek olarak havuç suyu, vücutta önemli antioksidanlar olan karotenoid pigmentler olan lutein ve zeaksantin içerir. Bu antioksidanlar, kanser gibi birçok hastalığın ana nedeni olan serbest radikallerle savaşır. Havuç suyundaki beta-karoten sadece turuncuya dönüşmekle kalmaz, aynı zamanda yutulduğunda A vitamini haline gelir ve vücut için mükemmel bir bağışıklık koruması sağlar.
 

Göz Sağlığını Düzenler

 
Havuç Suyu, gözlere faydalı olan yüksek  besin değerine sahiptir ve uzun yıllar sağlıklı gözlere sahip olmanızı sağlar. Örneğin. Bir bardak havuç suyu (250 ml), beta-karoten sayesinde günlük A vitamini ihtiyacının %90'ından fazlasını içerir.
 


A vitamini  göz sağlığı için önemlidir. Araştırmalar, provitamin A içeren meyve ve sebzelerin tüketilmesinin, körlük ve yaşa bağlı göz hastalıkları riskinin azalmasıyla ilişkili olduğunu göstermektedir. Ayrıca içerdiği lutein ve zeaksantin ile havuç suyu gözlerinizde birikir ve onları zararlı ışıktan koruyan bir yapı sağlar. Yüksek miktarda  lutein ve zeaksantin alımı, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (AMD) adı verilen göz sorunu riskini azaltabilir. Aslında, birçok çalışmanın analizi, bu bileşiklerin düzenli alımının yaşa bağlı göz problemlerinde azalma ile ilişkili olduğunu bulmuştur.
 
Havuç suyundaki A ve C vitaminlerinin antioksidan özelliklere sahip olması,  serbest radikallere karşı bağışıklığı artırır ve zarar görmesini engeller. Ayrıca iyi bir B6 vitamini kaynağıdır, bu nedenle günlük almanız gereken 90'dan fazlasını karşılayabilir. Bu vitamin, zayıf bağışıklığı ve iyi bir bağışıklık tepkisi olan insanlar için  en iyi takviyelerden biri haline getirir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış