20 Ocak 2022 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:36

Bu Besin Vücudunuza İlaç Gibi Gelecek! İşte Bir Kaşığı Bile Vücudunuzu Dinç Tutmaya Yarayacak Mucizevi Besin

Bu Besin Vücudunuza İlaç Gibi Gelecek! İşte Bir Kaşığı Bile Vücudunuzu Dinç Tutmaya Yarayacak Mucizevi Besin

Diyetinize bal eklemek, kendinizi hemen daha iyi hissetmenizi sağlar, ancak aynı zamanda birçok sağlık yararına da sahiptir! Ek olarak, diyetinize bir çay kaşığı bal eklemek ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Gelin bu arı mucizesine daha yakından bakalım!

Bal Nasıl Diyete Eklenir


 
Kahvaltıda ekmeğe veya tereyağına şeker, kışın krema veya bitki çayı eklemek yerine, her yerde kolayca ve keyifle bal içebilirsiniz. Üstelik muzlu smoothielerden Fransız usulü ballı tavuğa kadar her şeyde kullanılabilen bu lezzetli yemek, doğal bir kendi kendini iyileştirme mucizesini temsil ediyor. Balın en bilinen sağlık yararları şunlardır:
 


Bağışıklığı güçlendiriyor

 
Bir dergide gösterilen araştırmaya göre, ham bal, münasebet halinde bakterilerin yüzde 100`ünü öldüren kuvvetli bir enzim (glikoz oksidaz) içeriyor. Etkisi o denli kuvvetli ki, tatlıyı sıcak içeceklerle karıştırmak virüslerin yayılmasını önlemeye destek oluyor.
 
Balın faydaları saymakla bitmez. Tatlı ve lezzetli bir besindir ve sağlığa birçok faydası vardır. Çam balı ve kestane balı olarak ikiye ayrılabilir. Bal üretimi arıların büyümesine bağlıdır. Avrupa'nın en büyük üreticileri İspanya, Danimarka, Romanya ve Macaristan'dır. Arı kolonileri azaldıkça bal üretimi de azalır. Arılar sadece bal üretmezler. Ayrıca ekinler için tozlayıcı görevi görür.
 


Bal, diyabeti kontrol eder ve kolesterol seviyelerini kontrol eder. Enerji salınımına yardımcı olan bal, peteğin hücre içi su içeriğini azaltarak arılar tarafından salgılanan enzimlerle zenginleştirilmiş çiçek nektarından yapılan tatlı bir besindir. Balın faydalarına katkı sağlayan en önemli özellikleri içerdiği vitaminler ve minarallerdir. Bal, Vitamin C, Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, Kalsiyum, Fosfat, Sodyum, Demir, Magnezyum, Potasyum ve Klorür içerir.
 
Balın faydaları herkes için aynı değildir. Bal özellikle şeker hastaları ve aşırı kilolu kişiler için önerilmez. Doz aşımı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma gibi hastalıklara neden olabilir ve yüksek kalorili içeriği kilo alımını teşvik edebilir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış