20 Ocak 2022 16:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:36

Saç Dökülmeleriniz Bu Yöntemler Sayesinde Geride Kalacak! İşte Daha Kuvvetli Saçlara Kavuşmanın Sırrı

Saç Dökülmeleriniz Bu Yöntemler Sayesinde Geride Kalacak! İşte Daha Kuvvetli Saçlara Kavuşmanın Sırrı

Androgenetik alopesi olan kadın hastalarda hormonal dengesizlikler araştırılmalıdır. Özellikle androjenler, adrenal hormonlar, tiroid hormonları ve meme hormonları üzerinde çalışılması ve bu sorunların tedavisine başlanması gerekmektedir. Dermatoloji Derneği Uzmanları saç dökülmesinin nedenleri ve çözümleri hakkında bilgi verdi.

Saç neden dökülür?


 
Saç büyümesinin üç ana aşaması vardır. Saçın büyüdüğü ve çoğaldığı döneme anagen faz, gerilediği döneme keton cisim üretimi ve saçın döküldüğü döneme telojen faz denir. Telojen, saçın telojenidir.
 


Bu süre ortalama 3090 gün sürer ve  bu süre zarfında saç dökülür. Bir kişinin günde yaklaşık 100 saç telini kaybetmesi normaldir.  Bu sayının aşırı  artması saç dökülmesi olarak kabul edilir. Saç dökülmesi çeşitli nedenlerle ortaya çıkar. Bu nedenlerin en önemlileri erkek tipi denilen hormonal veya kalıtsal saç dökülmesi, telojen kaybı denilen sistemik saç dökülmesi, saçlı deri hastalığına bağlı saç dökülmesi ve uygunsuz kozmetiklere bağlı saç dökülmesidir.
 

Saç dökülmesi nasıl durur?
 


Alopesili bir hastada neden tespit edildikten sonra ana neden tedavi edilir. Vitamin eksikliği tespit edilirse  eksiklik giderilir ve hormonal bir sorun tespit edilirse hasta endokrinolog veya kadın doğum uzmanına sevk edilir. Yetersiz beslenme doğrulanırsa, takviye yapılacaktır. Gerekirse hastalar diyetisyene yönlendirilir ve diyetleri düzenlenir.
 
Saç dökülmesini önleyen bitkisel içerikli ürünler var. Bazılarının bilimsel olarak etkili olduğu kanıtlanmış olsa da, etkinlikleri tek başına yeterli olmayabilir. Tedaviye ek olarak kullanılabilirler. 
 
Saç dökülmesini azaltmak ve var olan saçları canlandırmak için kullanılan yöntemlerden biri de saç mezoterapisidir. Saç mezoterapisinde vitamin, mineral ve kan dolaşımını hızlandıran ilaçlar doğrudan saç köklerine enjekte edilir. Kullanılan ilaç güvenlidir. Anestezi olmadan kullanılır. İlk başlarda sık uygulamalar olr ama sonraki seanslarda aralıklar uzayacaktır. Güvenli kişiler tarafından yapılmalıdır. Tedavi tamamlandığında daha az saç dökülmesi ve dolgunluk hissi yaşarsınız.
 
Saç dökülmesini tedavi etmenin bir başka yolu da PRP'dir. PRP işlemi, kandaki büyüme faktörü bileşenlerini belirli bir işlemde arındırır. Daha sonra kafa derisine enjekte edilir. Amaç kafa derisine kan akışını artırmak, daha fazla oksijen sağlamak, saç köklerini geliştirmek ve saç  büyümesini sağlamaktır.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış