20 Ocak 2022 18:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:36

Bu Yöntemleri Uygulayarak Olduğunuzdan Çok Daha Genç Gösterin! İşte Göz Çevresi Bakımı İçin Yapılması Gerekenler!

Bu Yöntemleri Uygulayarak Olduğunuzdan Çok Daha Genç Gösterin! İşte Göz Çevresi Bakımı İçin Yapılması Gerekenler!

İnsanların özellikle yüzlerinde yaşlanmasını belli eden lk noktalardan biri göz çevresidir. Yüzün hatta cildin en hassas noktaları arasında yer alan göz çevrelerinin bakımına özen göstererek çok daha genç ve bakımlı görünebilirsiniz. Peki göz çevresinin bakımı nasıl yapılır?

Göz Çevresi Bakımı Hem Daha Sağlıklı Hem De Daha Genç Gösteriyor


Göz çevreside ortaya çıkan kırışıklıklar çok sayıda insanın daha yaşlı göstermesine sebep olabiliyor. Hal böyle olunca da çok sayıda insan göz çevresi bakımı için neler yapılması gerektiğini merak ediyor.


Göz çevresi sadece yaşlanma konsuunda değil; sağlıklı ve dinlenmiş bir görünüm için oldukça dikkat çekici özelliklere sahiptir. Dermatoloji Uzman Dr. Makbule Dündar, göz çevresi bakımı için sıkça şikayet aldıklarını dile getirerek göz çevresi bakımı için önerilerini sıraladı.


Bu Yöntemler Cilt Sağlığınız İçin De Kritiktir


Dündar göz çevresi sağlığı için mutlaka yatmadan önce cilt temizliği yapılmasının önemine değiniyor. Yatmadan önce makyajın mutlaka temizlenmesi gerektiğini ifade eden Dündar’ın dikkat çektiği bir diğer nokta ise göz çevresinin nemlendirilmesidir. Göz çevresi tıpkı yüzümüz gibi çok hassastır. Dolayısıyla vücudun bu hassas bölgesi ihtiyaç duyduğu nemi alamadığı zaman kuru ve bu bölgede kırışıklıklar oluşur.  Dolayısıyla zaman zaman kremler vasıtasıyla yüzünüzü nemlendirmeniz doğru olacaktır.


Göz çevresi bakımının en önemli unsurlarından biri de sağlıklık beslenme ve uyku düzenine dikkat etmektir. Özellikle göz çevrenizde şişlikler ve göz morlukları istemiyorsanız mutlaka uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu uyku düzeninde aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya özen gösterin. Öte yandan günlük tükettiğiniz su miktarı da göz çevresi sağlığı için oldukça önemlidir. Günlük su tüketimi aynı zamanda cilt sağlığınıza da doğrudan etki eder.


Son olarak göz çevrenizin bakımını sürdürmek istiyorsanız bu konuda etkili olan Nucleofill Eyes uygulamasını cildinize uygulayabilirsiniz. Bu yöntem, ciltte yer alan kırışıklıkları düzeltmesi ile bilinir. Cildin ihtiyacına göre 15 günlük aralarla uygulanan Nucleofill Eyes, şartlara bağlı olarak iki ya da dört seasns olarak sunulur.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış