22 Ocak 2022 10:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:34

Elektrik Faturalarınıza Dikkat! Şirketler Katakulli Yapıp 150 Kw Tarife Sınırını Fazla Yazıyor Olabilir!

Elektrik Faturalarınıza Dikkat! Şirketler Katakulli Yapıp 150 Kw Tarife Sınırını Fazla Yazıyor Olabilir!

Elektrik faturalarınıza son aylarda dikkat edin! Yeni gelen sınır ile şartlar değişiyor. Elektirik faturaları zammı gelmeye devam edecek!

Ocakta gelen zamlı faturalar harcayıcının kafasını karıştırdı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak’tan itibaren geçerli elektrik tarifelerinin aralık ayı faturalarına yansıtıldığı istikametinde şikâyetler aldıklarını belirterek, “Her harcayıcı, kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası öder. Değişik ayın tarifesini uygulayan firma ağır bedel ödemek gidişatında kalır. Süreci titizlikle takip edeceğiz” dedi.
 

 


Yeniyılda kW Sınırı

Yeni yılın başında birçok ürünün fiyatına zam yapıldı. Tüketicilerin en çok memnun olmadığı sorunlardan biri de %125 oranında artan kullanım fiyatları oldu. Bazı vatandaşlar, gelen elektrik faturasının Aralık ayına ait olduğunu, ancak daha yüksek oranda tahsil edildiğini iddia etti.

Kademeli olarak halka yansıyan artışın 1 Ocak'tan itibaren gerçekleşen tüketime uygulanması gerekiyor. Bu arada vatandaşlar, Ocak 2022’den bu yana okunan faturalardaki artışın tüm Aralık ayını kapsadığını gösterdi.

Hesaplamalar Değişmeyecek

Tepki üzerine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da perakendecilerin faturanın ilk okunduğu tarihten son okunduğu tarihe kadar olacağını söyledi. Yılmaz, fiyat değişikliği anındaki faturada  esas alınan birim fiyatın EPDK tarafından yayınlanan fiyatla uyumsuz olarak değerlendirilebileceğini açıkladı. Ancak bu durumun nihai hesaplamayı kesinlikle etkilemediğini söyledi.
 


Halk Şikayetçi

 
Yılmaz şunları söyledi: "Tesisimize 1 Ocak'tan itibaren Aralık faturasının geçerli bir faturaya eklendiğine dair şikayetler gelmiştir. Şirketin fatura hesaplama yöntemi sabittir. Bu yöntemin ötesinde bir firma yoktur. Biraz tereddüt ederseniz lütfen fatura tutarına bakın. Web sitemizdeki  hesaplama modülünde herhangi bir hata bulursanız lütfen bizimle iletişime geçin. Fatura tutarı fatura tarihine değil tüketim tarihine göre belirlenir. Vatandaşların huzur içinde olmasını temenni ediyorum. Kullanım süresinin artması veya azalması dolandırıcılık oluşturmaz. Mevcut tesisler, belirlenen oranlardan farklı ücretler faturalayarak ek gelir elde edemezler. Ancak, hatalı iddialara müsamaha göstermeyeceğiz ve azami dikkatle yanıt vereceğiz. Her tüketici kullandığı aylık ücrete göre elektrik ücreti öder. Geçen ay tarife uygulayan firmalar çok ağır ceza ödemek zorunda kalır."

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış