23 Ocak 2022 11:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:34

Dikkat Whatsapp Yüzünden Hapse Girebilirsiniz! Whatsapp'ta Bunları Yapanlar Hapse Giriyor

Dikkat Whatsapp Yüzünden Hapse Girebilirsiniz! Whatsapp'ta Bunları Yapanlar Hapse Giriyor

WhatsApp yüzünden hapse girebileceğinizi düşündünüz mü hiç? Hindistan yasalarına göre beş farklı kuralı ihlal eden yurttaşlar hapis cezası alabiliyor. Bu durum her ülkede farklılık gösterse de pe çok ülkede WhatsApp’ta yaptıklarınız sebebiyle hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hangi Durumlarda WhatsApp Sebebiyle Hapse Girebilirsiniz?


Dünyanın en çok kullanılan online mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’ta yapacağınız bazı şeyler sizin hapse girmenize sebep olabilir. Ancak şayet yasaları çiğnemiyorsanız korkacak bir şey yok. Ancak yine de WhatsApp üzerinde bir miktar da olsa dikkatli olmakta fayda var. Peki hangi durumlarda hapse girmeniz mümkün?


Bu süreçte WhatsApp gruplarına dikkat etmek oldukça önemlidir. Birçok kişi bu gruplarda yer alıyordur. Hatta bu gruplarda yönetici konumunda olanlar da vardır. WhatsApp üzerinde kurulmuş bir grupta yönetici iseniz burada hem ayrıcalıklarınız hem de sorumluluklarınız bulunuyor. Dolayısıyla bu grup üzerinde yasa dışı bir şey planlanıyorsa bunu durdurmak sizin göreviniz. Yöneticisi olduğunuz WhatsApp grubunda nelerin konuşulduğuna hakim olmanız gerekiyor.


WhatsApp Gruplarında Bu Durumlara Dikkat Edin

Listemizin ilk sırasında ülke karşıtı paylaşımlar yer alıyor. Örneğin WhatsApp grubunda ülke karşıtı paylaşım yapılması halinde paylaşımı yapanlarla birlikte grubun yöneticisi de tutuklanabilir. Listenin ikinci sırasında ise WhatsApp gruplarında izinsiz video ve fotoğraf paylaşmak bulunuyor. WhatsApp gruplarında izinsiz fotoğraf ya da video kullandığınız takdirde de izin almanız gerekiyor. Aksi takdirde suç işlemiş olarak kabul edilebiliyorsunuz.


Tüm bu olaylar Hindistan’da yaşanmış ve listemizde sıralanan olaylar sebebiyle hapis cezaları söz konusu oldu.

Listemizin üçüncü sırasında ise herhangi bi inanca yönelik hakaret bulunuyor. Bu hakareti WhatsApp üzerinde bir metin, fotoğraf ya da video ile gerçekleştirmeniz fark etmiyor. Bu durumda da hapis cezası alabilirsiniz. Listemizin dördüncü sırasında ise WhatsApp gruplarında pornografik görüntüler paylaşmak yer alıyor. Hindistan’da bu durum yasadışıdır.


Listemizin sonunda ise yalan haber yaymak bulunuyor. Yanıltıcı içerik paylaşan insanlar hakkında şikayet bulunması halinde hapis cezasının da söz konusu olabildiğini belirtmekte fayda vardır.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış