23 Ocak 2022 13:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:34

Cem Uzan Sessizliğini Bozdu Dolar Konusunda Uyardı! Operasyon Başlıyor Hepsine El Konulacak

Cem Uzan Sessizliğini Bozdu Dolar Konusunda Uyardı! Operasyon Başlıyor Hepsine El Konulacak

ş insanı ve Genç Parti’nin kurucu Genel Başkanı konumunda olan Cem Uzan yaptığı açıklamalar ile gündmee bomba gibi düştü. Peki Cem Uzan’ın açıklamaları arasında neler yer alıyor? Uzan dolar kuru hakkında neler söyledi? Hangi konularda göndermelerde bulundu?

Cem Uzan’dan Dolar Yorumu


Türkiye siyaset tarihinin dikkat çeken figürleri arasında yer alan Cem Uzan katıldığı bir canlı yayında söyledikleri ile gündeme damga vurdu. Dolar ve euro kurlarında yaşanan artışlar hakkında da yorumlarda bulunan Uzan, Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin adeta bir kanser olduğunu ifade eden Uzan, 2022 yılı içerisinde dolarda yaşanan artışın devam edeceğini savundu.
20 Aralık 2021 gecesi dolar kurunda yaşanan ani düşüşe ilişkin bilgilerini de paylaşan Cem Uzan, gündeme bomba gibi düşecek yorumlarda bulundu? Peki Uzan dolar kurunda yaşanan artış hakkında ne söyledi?


Türkiye’nin döviz cinsinden para hareketlerine kısıtlama getirmesinin oldukça muhtemel olduğunu ifade eden Cem Uzan, bankacılık krizinin de yaşanabileceğini söyledi. Geçmişte yaptığı açıklamalar ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin eksik olduğunu öne süren Cem Uzan’ın bu iddiası doğrulanmış, Merkez Bankası’nın 128 Milyar dolarlık rezervinin eridiği kayıtlara geçmişti.


Cem Uzan’dan Dikkat Çeken 20 Aralık Söylemi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin eridiğini her fırsatta dile getiren Cem Uzan, SWAP paralarının da sonuna gelindiğini belirtti. Cem Uzan’ın en dikkat çekici açıklaması ise dolar kurunda büyük bir düşüş yaşanan 20 Aralık 2021 gecesi ile alakalı oldu. Uzan, 20 Aralık 2021 gecsi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 9 Milyar dolar sattığını öne sürdü. Dolar kurunda yaşanan düşüşte bu satışın etkili olduğunu savundu.


Cem Uzan dolar hesapları üzerinde devletin bir kontrol sağlama yoluna gitmeyi hedeflediğini belirterek 2022 yılı içerisinde bir bankacılık krizi beklediğini söyledi. İnsanların dolar üzerinden işlem yapmasının önümüzdeki günlerde zorlaşacağını ifade eden Uzan, dolar kurunda yaşanan artışın özellikle 2022 yılı içerisinde hızla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış