23 Ocak 2022 18:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:33

3 Gün Doğalgaz Verilmeyecek Tedbirinizi Alın! İran Doğalgazı Kesti Fabrikalar Kapanıyor

3 Gün Doğalgaz Verilmeyecek Tedbirinizi Alın! İran Doğalgazı Kesti Fabrikalar Kapanıyor

İran üzerinden Türkiye’ye gelen doğal gaz hattında yaşanan arıza sonrasında gaz kısıntı uygulaması devam ediyor. Buna göre Türkiye’de Organize Sanayi Bölgeleri’nde elektrik kısıtlaması yaşanacak. Peki bu durumdan yurttaş nasıl etkilecek? Doğal gaz kesintisi söz konusu olacak mı?

En Az Üç Gün Sanayi Üretimi Durdurulacak


İran ile Türkiye arasındaki doğalgaz hattında yaşanan sıkıntı giderek büyümeye devam ediyor. Doğalgaz aktarımında yaşanan sıkıntılar sebebiyle fabrikalar doğalgaz kullanımını yüzde 40 oranında kısıtlamıştı. 24 Ocak Pazartesi tarihi ile birlikte Türkiye’de bulunan bütün organize sanayi bölgelerinde elektrik kısıntısı uygulanacağı açıklandı. En az üç gün boyunca sanayi üretiminin durdurulacağı açıklandı.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, ise yaşanan elektrik kesintilerinin sanayi üreticilerini zora sokmadan çözülmesi gerektiğini savundu. Kütükcü, ayrıca Türkiye’den bazı yetkililerin sorunun çözümü için İran’a gideceğini ifade etti.


OSTİM Başkanı Orhan Aydın ise kendilerine yapılmış yazılı bir talimatın bulunmadığına dikkat çekerek konuya dair hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Aydın, kesintilere Pazartesi günü başlayacaklarını ancak bunun için yazılı bir talimatın gerektiğini aktardı.


Kısıntılar Ne Kadar Süre Etkili Olacak?

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, ise sanayicilerin gündeminde enerji kesintileri olduğuna vurgu yaptı. Fabrikaların çalışmasının kesilmesi durumunda performans kaybının oluşacağına dikkat çekerek zamanla yarış halinde olduklarının altını çizdi. Kaya ayrıca bu sürecin daha planlanabilir olmasının sanayicileri için daha iyi olacağını sözlerine ekledi.


Konuya dair açıklama yapan Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. ise elektrik konusunda yaşanacak kısıntı miktarı ve hangi kullanıcılara kısıntı sunulacağına ilişkin bilgilerle ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı kaydedildi.


Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz ise enerji kesintilerinden gıda sektörünün etkilenmemesi gerektiğini ifade etti. Kopuz, bu durumun sürdürülebilirlik açısında oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Kopuz elektrikte yaşanan kısıtlamalardan gıda sektörünün muaf tutulması gerektiğini de ifade ederek gerekli kurumlara başvurularda bulunacaklarının da bilgisini paylaştı.


Öte yandan üç günlük elektrik kesintisinin ardından tekrar kesintilerin yaşanıp yaşanmayacağı ise ciddi bir merak konusu.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış