23 Ocak 2022 20:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:33

Kış Aylarında Üşümeyin! İşte Kış Aylarında Vücut Isınızı Yükseltecek Dört Besin!

Kış Aylarında Üşümeyin! İşte Kış Aylarında Vücut Isınızı Yükseltecek Dört Besin!

Kış mevsimi hem hastalıklara davetiye çıkarması sebebiyle hem de farklı birçok sebeple sevilmeyebiliyor. Ancak bu durumu tersine çevirmemiz de mümkündür. Bazı besin maddeleri vücudun ısısını artırması ile biliniyor. Peki bu besinler neler? Uzmanlar kış aylarında hangi besinlerin tüketilmesini öneriyor?

Vücut Isısını Yükseltmek İçin Bu Besinleri Tüketin


Kış ayları ile birlikte etkisini hissettiren soğuk havalar, vücut ısısını da doğrudan etkiliyor. Vücut ısısında yaşanan düşüşler ise çok sayıda hastalığa davetiye çıkarıyor. Peki uzmanların vücut ısısını artıran besinlerden hangilerini önerdiğini biliyor musunuz? Hangi besinler vücut ısısını artırmak konusunda başarılıdır?


Listemizin ilk sırasında ıhlamur bulunuyor. Ihlamur, içerdiği müsilaj ilke vücudun terlemesinde de sebep olan bir bakteri olarak ön plana çıkmaktadır. Vücudu terleten ıhlamur bu sayede de vücut ısısının artmasına sebep olur.


Peki ıhlamur dışında bu listede hangi besinler yer almaktadır? Hangi besinlerin kış aylarında tüketilmesi çok daha doğru olarak kabul edilmektedir? Bu besinler hangi hastalıklara karşı direnç sağaması ile bilinmektedirler?

Listemizin ikinci sırasında ise tarçın yer alıyor. Tarçın, doğal bir antimikrobiyal olarak dikkat çeker. Vücudu mikroplara karşı koruması ile de dikkat çeker. Öte yandan tarçın çok hızlı bir şekilde ısıtıcı etkilere sahiptir.


Bu Besinler Hastalıklara Karşı Da Sizi Koruyor

Listemizin üçüncü sırasında ise karabiber yer alıyor. Vücut ısısını yükseltmek konusunda en başarılı baharatlar arasında yer alan karabiber, bu işlemi vücudun sinir sistemini uyararak yapmaktadır. Ayrıca A ve C vitaminleri yüzünden zengin olan karabiber, antioksidan özelliklere de sahip olması ile bilinen bir besin olarak ön plana çıkar.


Listemizin son sırasında zencefil yer alır. Zencefil, vücut ısısını dengede tutmak konusunda oldukça önemli bir besin olarak yer almaktadır. Zencefilin kış aylarında özellikle yemeklerde ya da çay olarak tüketilmesi de oldukça sık bir biçimde önerilmektedir.


Öte yandan zencefil birçok uzman  tarafından da önerilmektedir. Tüm bunlara ek olarak zencefil bitkisi kış aylarında da çay olarak tüketilebilen bir besindir. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış