24 Ocak 2022 09:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:33

Dolar Bir Hışımla Yakıp Geçecek! Uzman İsim Şok Uyarılarda Bulundu

Dolar Bir Hışımla Yakıp Geçecek! Uzman İsim Şok Uyarılarda Bulundu

2022 yılı ile birlikte dolar ve euro kurunda yaşanacak olan artışlar cidden merak ediliyor. 2021 yılının Aralık ayında ani bir düşüş yaşayan dolar kurunda 2022 yılının ilk ayında fazla bir hareketlilik içerisine girmedi. Peki önümüzdeki aylarda dolar kurunda hareketlilik yaşanacak mı?

Gözler Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın Faiz Kararında


Dolarda gözler önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın faiz kararı ile Şubat ayı enflasyon ramamlarına kilitlenmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın 2022 yılı içerisinde ilk kez belirleyeceği faiz oranları, dolar kurunda yaşanacak artış ya da azalışlara da doğrudan etki edecek. FED, Aralık ayında aldığı karar ile politika faizini değiştirmediğini açıklamıştı. Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in hangi kararı alacağı da ciddi bir merak konusu haline dönüştü.


Uzmanlar Türk Lirasında Yüzde 35 Değer Kaybı Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’İn 2022 yılının ilk toplantısı 25-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öte yandan çok sayıda uzman Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yıl enflasyon oranının yüzde yedi civarında olacağını savunuyor. Bu durumda ise Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in faiz yükseltmesi bekleniyor. Peki FED bu süreçte nasıl bir yol izleyecek? Bu durumun Türkiye’deki yansıması nasıl olacak?


Dolar piyasasında neler olacağı merak konusu olurken dikkat çeken  yorumlardan biri ekonomist Selçuk Geçer’den geldi.


Ekonomist Selçuk Geçer, hükumetin döviz baskılama politkasında ısrarcı olduğunun altınız çizdi. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını altını çizen Geçer, dolar kurunda 14 lira bandının aşılarak yeni bandın 18 lira seviyesinde olacağını öne sürdü. Selçuk Geçer ayrıca yıl sonunda dolar kurunun seviyesinin 25-26 Türk lirası olabileceği konusunda da uyarılarda bulundu. Atilla Yeşilada ise enflasyon beklentisini açıkladı. 2022 yılı içerisinde yüzde 40’lık bir enflasyon beklentisi içerisinde olduğunu belirten Atilla Yeşilada, Türk lirasının değer kaybına ilişkin de dikkat çeken bir yorumda bulundu. Yeşilada, Türk lirasının yüzde 35 oranında değer kaybedeceğini sözlerine ekledi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış