24 Ocak 2022 16:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:33

Kimliği İle Başvuran Annelere 300 TL! Her Anne Başvurabiliyor

Kimliği İle Başvuran Annelere 300 TL! Her Anne Başvurabiliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yapan kadınlar için geçerli olan destekler üzerine bilgiler sundu. Peki doğum yapan kadınların yararlanacağı sosyal yardımlar hangi düzeylerde yer alıyor? Sosyal yardımlar söz konusu olduğu zaman nereye başvuru yapmak gerekir?

Çalışan Kadınların Doğum İzninde SGK Primleri Kesilmiyor


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yapan kadınlara destekler sunmaya devam ediyor. Peki bu destekler arasında neler yer alıyor?


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğum yapan kadınlara sunduğu önemli desteklerden biri de kadınların doğum izni boyunca SGK primlerinin ödenmesinde bir kesinti yaşanmamasıdır. Doğum yapan kadınlar, doğumdan sekiz hafta önce ve doğumdan sekiz hafta sonrası olmak üzere toplam 16 haftalık doğum izni kullanırlar. Bu dört aylık süreçte SGK primlerinde bir kesinti olmaması dikkat çekmektedir. Ayrıca bu süreçte maaş almaya da devam edebilmektedir. Öte yandan bu haktan yararlanabilmek için son bir yıl içerisinde an az 90 gün boyunca SGK prim ödemelerinin gerçekleşmiş olma şartı bulunmaktadır.


Peki doğum yapan kadınlara sunulan, sosyal yardımlar arasında neler yer alır? Hangi sosyal yardımlar için başvuru yapılabilir? Bu başvurular için uygunluk kriteri nedir?


Kadınlara Doğum Parası Yardımı Ne Kadardır?

Peki kadınlara doğum parası olarak ne kadar bir ücret verilmektedir? Bu haktan kimler faydalanabilir?


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışan ya da çalışmayan kadın ayrımı gözetmeksizin doğum yapan tüm kadınlara belli bir miktar yardım sunmaktadır. Bu kapsamda doğum yapan kadınlar, ilk çocukları için 300 Türk lirası, ikinci çocukları için 400 Türk lirası, üçüncü çocukları için ise 600 Türk lirası yardım alabilmektedirler. Bu konuda başvuru yapmak isteyenler, Aile, Çalışma ve Sosal Hizmetler İl Müdürlükleri’nden gerekli izinleri yürütebilmektedirler.


Öte yandan doğumdan sonra kadınların aldığı yardımlardan biri de süt parasıdır. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni doğum yapan kadınlara 232 Türk lirası değerinde bir süt yardımı sunmaktadır. Bu durum için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış