25 Ocak 2022 10:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:33

Bu Tarihte Dolar 20 Lira Olacak Dedi! İngilizler Dolar Tahminini Açıkladı

Bu Tarihte Dolar 20 Lira Olacak Dedi! İngilizler Dolar Tahminini Açıkladı

Ünlü İngiliz Bankası Standard Chartered Bank, 2022 ve 2023 yılları için dolar tahmini hakkında bir güncellemeye gitti. Bankanın güncellemesi sonrasında ise doların 20 Türk lirası seviyesine çıkacağı yönünde tahmin dikkat çekti. Ayrıca bu doların bu seviyey geleceği tarih de verildi.

Nebati Yeni Adımları Açıkladı


2021 yılı içerisinde Türk lirası başta dolar seviyesi olmak üzere döviz karşısında ciddi bir değer kaybetti. Türk lirasının 2022 yılında ne seviyelerde olacağı ise ciddi bri merak konusu haline dönüştü. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde ekonomistler ve akademisyenler ile bir araya geldi. Nabati’nin özellikle enflasyon ve döziz kuru ile mücadelede bu toplantıdan çıkan kararlar doğrultusunda hareket edeceği varsayılıyor.


Hal bu şekildeyken ünlü İngiliz Bankası Standard Chartered Bank de Türk lirasının dolar kuru karşısındaki seviyesine dair öngörüsünü kamuoyu ile paylaştı. Standard Chartered Bank’ın hazırladığı raporda dolar kuru 20 Türk lirası gibi bir seviyede yer aldı. Ayrıca doların 20 Türk lirasını bulacağı tarihi de raporunda paylaştı.


Peki Standard Chartered Bank’ın raporunda dolar, 20 Türk lirası seviyesini hangi tarihlerde görecek? Bu tarihlerde yanılma payı bulunuyor mu? Türk ekonomisi hakkında Standard Chartered Bank ne yorumunda bulundu? Dolarda önümüzdeki tarihlerde düşüş ya da artış mı bekleniyor?


Standard Chartered Bank’tan Kur Korumalı Mevduat Sistemi Yorumu


Standard Chartered Bank tarafından hazırlanan raporda dikkat çeken noktalardan birini de 2021 yılının Aralık ayı itibariyle kullanılmaya başlanılan kur korumalı Türk lirası mevduat sistemi oldu. Söz konusu sistemin kamu maliyesi açısından çok sayıda riski barındırdığı ifade edildi. Bu sistemin dolarizasyonu düşürmediğine dikkat çekilirken;2023 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesinde de ortodoks politikalara dönüş olmayacağı tahminine yer verildi.


Peki doların 20 Türk lirasına ulaşacağı tarih hangisi olacak? Standard Chartered Bank’ın bu konudaki tahmini ne?


Standard Chartered Bank, dolar kurunu 2022 yılının son aylarında 12 Türk lirasından 20 Türk lirasına çıkacağı tahmininde bulundu.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış