27 Ocak 2022 09:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:31

Saçlarınızın Dümdüz Olmasının Formülü Bulundu! İşte İpek Gibi Dümdüz Saçlara Sahip Olmanın Formülü

Saçlarınızın Dümdüz Olmasının Formülü Bulundu! İşte İpek Gibi Dümdüz Saçlara Sahip Olmanın Formülü

Saçlarınızın kabarmasından şikayetçi misiniz? Çözümü bulundu! Artık kabarık saçlarınıza elveda diyebilirsiniz. Bu formül ile ipek gibi dümdüz saçlarınıza kavuşun!

Bakımlı ve parlak saçlara kimse hayır demez. Fakat kabaran ve elektriklenen saçlar bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Çoğunlukla dalgalı ve kıvırcık saç tiplerinde görülen bu sorunun aslında iki ana sebebi var: Nemsizlik ve çok fazla nem. Neyse ki saçlarımıza ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayarak kötü hava şartlarının etkisini en aza indirebiliriz. Kabaran ve elektriklenen saçlara veda etmemizi sağlayacak öneri ve ürünler listesini gelin, beraber inceleyelim!

Saçlarınızı Dikkatli Bir Şekilde Kurutun


Özellikle soğuk kış aylarında çoğumuz kurutma makinesini kullanıyoruz. Ancak saçlarımızın kabarmaması için dikkatli şekilde kurutmamızda fayda var. Öncelikle zorunlu olmadıkça kurutma makinesi kullanmamaya çalışalım. Çünkü kurutma makinesi, saçlarımızın nem dengesinin bozulmasına neden oluyor. Saçlarımızı yıkadıktan sonra hemen dışarı çıkmayacaksak saçlarımızın kendi kendine kurumasını beklemeliyiz. Kurutma makinesine ihtiyaç duyduğumuzda ise düşük sıcaklıkta kullanmaya özen göstermeliyiz. Dipten uca kurutma şekli de saçların kabarmasında etkili bir faktör oluyor. Saçlarımızı bu şekilde kurutmak yerine makinenin dağıtıcı ucunu kullanabiliriz.

Duşta Sıcak Su Kullanmayın


Saçların nemini azaltan en etkili faktörlerin başında sıcak su geliyor. Duş alırken mümkün olduğunca ılık su kullanmaya dikkat etmeliyiz. Sıcak su, saç derisindeki gözeneklerin zarar görmesine ve sebum dengesinin bozulmasına yol açıyor. Sonucunda da daha yağlı yada daha kuru bir saç derisine sahip olmuş oluyoruz. Saçlarımızın kuruyup hasar görmesinin sonucu da maalesef kabarık saçlar olarak karşımıza çıkıyor.

Gliserin İçeren Ürünleri Tercih Edin


Kullandığımız ürünün içeriğinde gliserin olmasına özen göstermeliyiz. Böylece saçlarımızın kabarma olasılığı en aza inmiş oluyor. Özellikle uzun vadeli ve düzenli kullanımda saçlarımızdaki değişimi fark edebiliriz.

Nemlendirme Etkili Ürünleri Kullanın


Saçların nemsiz kalması, kabarmasına yol açıyor. Dolayısıyla da kullandığımız şampuan, saç kremi ve bakım kremi gibi ürünlerin nemlendirici özellikte olmasına çok dikkat etmeliyiz. Ayrıca haftada 1 kez saçlarımıza yoğun nem veren maskeleri veya bakım kürlerini uygulayarak saçlarımızın nemli kalmasını sağlayabiliriz.

Bakım Rutininize Saç Kremini Dahil Edin

Saçlarımız sıklıkla kabarıyorsa saç kremi kullanmaya özen göstermeliyiz. Her yıkama işleminin sonunda kullandığımız saç kremi, saçlarımızı koruyarak güçlendiriyor. Saçların kabarmasında etkili olan nemli havanın etkisini bu sayede en aza indirebiliriz.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış