27 Ocak 2022 12:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:31

Soğuk Kış Günlerinde İlaç Gibi Gelecek 5 Şifalı Çay Belli Oldu! İşte Hastalıklara Kalkan Olacak Şifalı Çaylar

Soğuk Kış Günlerinde İlaç Gibi Gelecek 5 Şifalı Çay Belli Oldu! İşte Hastalıklara Kalkan Olacak Şifalı Çaylar

Kar yağışı ve soğuk havaların gelmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların da görülme oranı gittikçe artmaya başladı. Soğuk havanın etkisinden korunmak ve bu tür hastalıklara yakalanmamak için tüketebileceğiniz 5 kış çayı önerisini beraber inceleyelim!

Kış mevsimiyle birlikte gelen soğuk hava beraberinde gribal hastalıkları da hayatımıza dahil etmiş oldu. Bir çok kişi ani hava değişiminden olumsuz etkilenerek havanın bir anda soğuması yüzünden hasta oluyor. Özellikle mevsim geçişlerinde ev de yapacağımız bitki çaylarıyla hastalık riskini en aza indirmemiz mümkün. Gribe adeta savaş açan bu şifalı 5 bitki çayı sayesinde hastalıkları karşı korunarak savaşı kazanabiliriz.

5 Şifalı Kış Çayı

Rezene

Kış mevsimi denilince akla ilk gelen çaylardan biri olan rezene çayı ödem atıcı bir bitki çayıdır. Rezene aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribe de çok iyi gelerek bizlerin mevsim geçişlerini daha kolay atlatmasını sağlar. Migren hastalarının da rezene tüketerek baş ağrılarını hafiflettiği edinilen bilgiler arasında yer alır.

Ada Çayı

Adaçayı insanı dinlendiren ve sakinleştiren özelliğiyle bu vakitlerde insanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Bunun yanı sıra romatizma ağrılarına ve ağız yaralarına da iyi gelen ada çayının kullanımı son derece yaygındır.

Hibisküs

Antidepresan özelliğiyle bilinen ve bağışıklığı da güçlendiren hibisküs çayı uykusuzluğa ve strese karşı oldukça etkili bir çaydır. Hibisküs aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirerek hastalıklardan korunmamızı sağlıyor.


 
Ihlamur

hlamur eski zamanlardan beri gribe ve soğuk algınlığına iyi gelmesiyle bilinen bir çaydır. Kış aylarında sıkça tüketilen ıhlamur çayı bağırsaklarda şişkinlik, gaz ve kabızlık şikayetlerine de iyi gelmesiyle bilinir.

Limonlu Çay

Mevsim geçişlerinde limonlu çay içmek vücuttaki toksinleri atılmamıza ve kilo vermemize yardımcı olur. Bunun yanı sıra içeriğindeki antioksidan sayesinde de bağırsakların düzenli çalışmasına etki eder.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış