27 Ocak 2022 16:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:31

Yaşlanmayı Hızlandıran 7 Etmen Belli Oldu! Yaşlanmak İstemiyorsanız Bu Etmenlerden

Yaşlanmayı Hızlandıran 7 Etmen Belli Oldu! Yaşlanmak İstemiyorsanız Bu Etmenlerden

Yaşlanmanıza hız katacak etmenler belli oldu! Bu etmenlerden uzak durmanız uzmanlar tarafından öneriliyor. Eğer yaşlanmak istemiyorsanız bu 7 etmenden kaçarak uzaklaşın!

Sık Sık Alkol Tüketmek

Alkol, ölçülü miktarda tüketildiğinde vücudu çok fazla olumsuz bir şekilde etkilemez. Ancak sık sık alkol tüketmek, vücudun susuz kalmasına sebep oluyor. Bu ise cildin nemini kaybetmesine neden olarak kırışıklık gibi belirtilerin daha hızlı ortaya çıkmasına sebep oluyor. Diğer  yandan fazla alkol tüketmek karaciğerimize zarar vererek vücudun enzim ve protein üretmesini engelliyor.

Pipet Kullanmak

Ara sıra pipet kullanmanın önemli olmadığını, fakat düzenli olarak pipet kullanmanın ağız çevresinde kırışıklıklara neden olabileceği söyleniyor. Aynı şekilde sigara tüketirken de aynı ağız hareketi yapıldığı için, çok fazla sigara tüketen kişilerin ağız çevresi daha hızlı kırışmaya başlar.
 

Çok Fazla Ekrana Bakmak

Telefon, tablet ya da bilgisayara uzun süre bakmanın özellikle boyun çevresinde doğal olmayan kırışıklıklara neden olduğu söyleniyor. Ayrıca bu cihazlara bakarken insanlar kaşlarını çatma eğiliminde bulunuyorlar. Bu da göz çevresi ve alın bölgesinde zamanla kırışıklık oluşmasına sebep olmakta. Eğer teknolojik cihazlarla çok fazla haşır neşir oluyorsanız, cihazları göz hizasında tutmaya özen göstermelisiniz.

Güneş Kremi Kullanmamak

Güneşin zararlı ışınlarından korunmamız gerektiğini bilmeyen kişi yoktur. Güneşin cilt lekelerine ve kırışıklıklara neden olduğunu bilsek de çoğu zaman güneş kremi kullanmayı aksatıyoruz. Güneş kremi kullanmamak orta ve uzun vadede ciltte koyu lekelenmelerin ortaya çıkmasına sebep olur. Yanı sıra güneş ışınları, ciltteki kolajen miktarının azalmasına ve hücre yıkımına neden olabilir. Uzmanlar sadece yaz aylarında değil kış aylarında da güneş kremi kullanmanın önemine vurgu yapmaktadırlar.

Yüzü Yanlış Yıkamak
 

Cilt bakım rutininin en önemli aşamalarından biri de yüzü her gün düzenli yıkamaktır. Ancak yüzün sıcak suyla yıkanmaması gerekmektedir. Sıcak su cildinizin kurumasına ve erken kırışıklıkların ortaya çıkmasına sebep olur.


Hareketsiz Kalmak

Pandemi zamanında çoğumuz hareketsiz yaşamaya alıştık. Ancak hareketsiz yaşam tarzı, genel sağlığı olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Hareketsiz yaşamak kalp krizi, diyabet ve depresyon gibi hastalıkların riskini artırmakla kalmamaktadır. Aynı zamanda hücrelerin daha hızlı yaşlanmasına sebep olur. Genel ve cilt sağlığınız için haftada en az 3 ya da 4 gün egzersiz yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

Az Su Tüketmek

Çoğu insan susama ihtiyacı duymadan su içmemektedir. Ancak organların ve cildin sağlığı için günde en az 8 bardak su tüketilmesi gerekir. Vücut susuz kaldığında cildimiz kurumaya ve çatlamaya başlarlar. Diğer yandan nemini kaybetmiş cilt, daha hızlı kırışma eğilimindedir. Araştırmalar yaş aldıkça daha fazla su tüketmeye ihtiyaç duyduğumuz göstermektedir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış