27 Ocak 2022 17:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:31

Bu Besinler Böbrek Taşı Oluşumuna Sebep Oluyor! Bu Besinleri Görünce Kaçın

Bu Besinler Böbrek Taşı Oluşumuna Sebep Oluyor! Bu Besinleri Görünce Kaçın

Her yaş grubundan insanda görülebilen ve tedavi edilmediği takdirde sağlığı büyük ölçüde tehdit eden böbrek taşı, bazı besinlerin tüketimi ile ortaya çıkabilir! Peki, Bu besinler nelerdir? Bu besinlere kesinlikle dikkat edin!

Böbrek kaybına yol açabilen bu durum, birden fazla ve farklı belirti ile kendisini gösterir. Bu belirtiler arasında; şiddetli göğüs, karın ve bel ağrıları, bulantı ve kusma, idrarda kan olarak ortaya çıkar.

Birden fazla çeşidi olan böbrek taşından korunmak ve bazı tedavilerle kurtulmak mümkün olabiliyor.

Fakat böbrek taşından korunmak için yaşam kaliteniz ve yeme düzeninizle ilgili bazı fedakarlıklar yapmamız gerekiyor.

Bu fedakarlıkları yapmaya başlamadan önce, hangi besinin böbreklerinizin sağlığını olumsuz etkilediğini bilmemiz gerekiyor.

Bu Besinlerden Uzak Durun


Böbrek taşından korunmak ve kurtulmak için günde 2,5 litreye yakın su tüketmemiz gerekiyor. Su içmek böbrek sağlığı ve cilt sağlığını koruyarak, kuruluğun olmasına engel oluyor. Ayrıca daha canlı ve genç bir cilt görünümüne de etkilidir.


Suyun dışında yine bol sıvı almak için portakal suyu ve greyfurt suyu, limon suyu gibi C vitamini içeren içecekleri sıklıkla tercih etmemiz gerekiyor.


Ancak tuzdan ve tuz içeren besinlerden uzak durmamız gerekmektedir. Günde 1 çay kaşığından fazla tuz tüketilmemeliyiz. Tuz böbrekler için çok ciddi sıkıntılar doğurabilir.
Turşu ve hazır gıdalar gibi tuz oranı yüksek yiyeceklerin tüketiminden yine kaçınmanız gerekmektedir.


Bunların yanı sıra oksalattan zengin besinlerin tüketimi; (domates, bamya, pancar, ıspanak, pazı, ışğın otu, patates, fındık, fıstık, badem, susam, tahin, çikolata, dondurma vb.) böbrek taşlarını artırabiliyor.


Uzak durun! O Besinler Böbrek Taşına Sebep Oluyormuş

Yine uzak durmanız gereken besinlerde en başta olması gerekenler arasında; ıspanak, pazı, pancar, bamya, mısır, taze fasulye, patates, domates, soya, maydanoz, dereotu, ebegümeci, roka bulunmakta.


Bu kapsamda yine çay, kahve ve alkol böbrek taşından korunmak için uzak durmanız gereken içecekler listesinde yer almaktadırlar.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış