27 Ocak 2022 17:13 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:31

Bu Sorunun Cevabını Bulana 1 Milyon Dolar Ödül

Bu Sorunun Cevabını Bulana 1 Milyon Dolar Ödül

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dikkat çeken bir yarışma başlattı. İşin ucunda 1 milyon dolarlık ödül havuzunun bulunduğu bulunduğu yarışmada, NASA katılımcılardan tam olarak ne istiyor? Yarışmaya kimler katılabilir? İşte 1 milyon dolar ödüllü o soru ve yarışmanın detayları...

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile işbirliği içinde açıkladığı yarışmada, 1 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı. NASA'nın 1 milyon dolarlık yarışma başlatmasının nedeni, uzun süreli uzay yolculuklar... NASA tarafından yapılan açıklamalara göre aslında dileyen herkes, bu yarışmaya katılabiliyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. 

'Mars görevi' gibi uzun yıllar sürecek iddialı görevler gündeme geldikçe, astronotların nasıl beslenecekleri de tartışma konusu oldu.

NASA da bir sorunun yanıtını arıyor; Astronotları uzayda nasıl besleyebiliriz?

Kurum bu soruya yanıt bulan kişi veya ekibe 1 milyon dolar ödül vereceğini belirtiyor.  Bu kapsamda üç yıllık derin uzay görevine çıkan 4 kişilik bir mürettebat için bir teknoloji geliştirilmesi isteniyor.

'Deep Space Food Challenge' adı verilen yarışmada, katılımcılardan 'lezzetli, sürdürülebilir, minimum kaynak gerektiren ve mümkün olduğunca az atık üretecek' üretim teknolojilerine ilişkin yenilikçi fikirlerini sunmaları bekleniyor.

NASA tarafından yapılan açıklamalara göre aslında dileyen herkes, bu yarışmaya katılabiliyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Yarışmaya para kazanmak için katılan kişi ya da ekiplerin ABD'li olmaları ya da ABD'de yaşıyor olmaları gerekiyor. Ancak yabancı uyruklular, bir takıma dahil olabiliyorlar ve paradan üzerlerine düşeni alabiliyor. 

NASA, halihazırda 18 ABD'li ekibe toplamda 450 bin dolar ödül verdi.

Etiketler

Dünya  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış