29 Ocak 2022 12:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:30

Bu Besinin Faydaları Saymakla Bitmez! Kanseri Yenmenizde Bile Faydalı Olacak Mucizevi Besin

Bu Besinin Faydaları Saymakla Bitmez! Kanseri Yenmenizde Bile Faydalı Olacak Mucizevi Besin

Bu besinle beraber mucizevi faydalara kucak açabilirsiniz! Kanseri Yenmenizde bile faydalı olacak bu besinin faydalarını okuduğunuzsa şok geçireceksiniz! İşte faydaları saymakla bitmeyen o mucizevi besin...

'Brokoli Kansere Karşı Savaşçı'


Uzman Diyetisyen İlksen Sena Akın Ünlü, brokoli sebzesinin içeriğinde birçok biyoaktif bileşen barındıran çok zengin bir sebze olduğunu ve brokolinin 'sülforafan' isimli metabolitler sayesinde insanlarda bağışıklık sistemi enzimlerini harekete geçirerek ilk sırada kanser olmak üzere birçok hastalığa  karşı koruduğunu belirtirken özellikle kadınlarda meme, erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu, önleyici olduğuna ve 'quercetin' adı verilen doğal antibiyotik içerdiğine önemle vurgu yaptı.


Brokolinin mükemmel bir C vitamini deposu olduğunu belirttiği sözlerinde İlksen Sena Ünlü şunları söyledi:

İlaç Gibi Besin

''Lifli yapısı ve içerdiği beta karoten sayesinde sağlıklı bir bağırsak florası için vazgeçilmez mükemmel bir besindir. Efsane bir kalsiyum deposudur. Bu da brokoliyi kemik sağlığımız için gerekli bir besin kaynağı yapıyor. 1 bardak sütten alacağımız kalsiyumu 100 gram brokoliden alırız. İnek sütü proteini ve laktoz intoleransı olan kişiler için brokoli alternatif bir kalsiyum kaynağıdır.


Nasıl Saklanmalı?

Brokoliyi buzdolabında 3-5 gün boyunca taze taze tüketilebilir. Yazın da tüketmek için bol bulduğumuz kış mevsiminde saklama poşetlerde çiğ olarak derin dondurucuya atarak yaklaşık 6 ay saklayabiliriz. Dondurulmuş brokolide vitamin değerinin yaklaşık yüzde ellisi azalacaktır fakat faydalı bileşenlerinde hiçbir kayıp olmayacak.

Brokoli Nasıl Seçilmeli ve Tüketilmelidir?


Brokoli seçerken parlak yeşil mor kafaları, kompakt çiçek kümeleri ve sıkı sapları olan demetleri tercih etmeliyiz. Brokoliyi saklamak isterseniz, yıkamadan kafalarını silmeniz ve kâğıt havlulara sarmanız tavsiye edilir. En fazla 2-3 gün boyunca soğutabiliriz. Brokoliyi yemeden önce iyice temizlemek için sirkeli suda 10 dakika bekletip bol suyla durulayın.


Brokoli, pişmiş veya çiğ olarak tüketilebilir, ikisi de sağlıklıdır fakat farklı pişirme yöntemleri sebzenin besin değerini azaltabilir. Besin değerini koruması için 5 dakikadan fazla pişirmeyin ve buharda pişirmeyi tercih etmelisiniz. Buğulanmış brokolinin kolesterol seviyesini düşürür ama maksimum fayda için bu değerli sebzeyi çiğ tüketmeye çalışmalıyız.


 


Brokoli İle Yapılan Yemekler

  • Brokoli kızartması
  • Brokoli mücver
  • Fırında beşamel soslu tavuklu brokoli
  • Brokoli çorbası
  • Brokoli salatası


Bir çok şekilde değerlendirebildiğimiz brokoli için bunlar sadece birer çeşidi.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış